Valentino Rossi je osvojil sedem naslovov svetovnega prvaka v razredu MotoGP in zaostaja le še eno lovoriko za rojakom Giacomom Agostinijem, ki je kot najuspešnejši motociklist vseh časov svetovni prvak v najmočnejši kategoriji postal osemkrat.

Po padcu in poškodbi rame je moral Rossi lani naslov najboljšega prepustiti Špancu Jorgeju Lorenzu, nato pa je zamenjal ekipo in se iz tabora Yamahe preselil k Ducatiju. Na prvih dveh letošnjih dirkah v Katarju in Jerezu je “doktor“ nato končal na zanj skromnih sedmem in petem mestu. Tudi na testiranjih pred sezono je bil Italijan daleč za najboljšimi, zato ga je legendarni Avstralec Mick Doohan že odpisal iz boja za naslov letošnjega prvaka.

“Rossi je odličen dirkač, o tem ni prav nobenega dvoma, a mislim da ga letos čaka težka sezona. Niti ni več tako zelo mlad. V vsakem športu si lahko v vrhu recimo deset let, potem pa se tvoj čas počasi izteče. Rossi dirka že 12. sezono in vedno težje mu bo, sploh po vseh uspehih, ki jih je imel v preteklosti. Ne trdim, da je njegova kariera pri koncu, a dirkanje zanj ni več le zabavna vožnja motorja, sedaj se je znašel pred visoko oviro,“ je o letošnjih možnostih Italijana dejal Doohan, ki je od leta 1994 petkrat zapored postal svetovni prvak v takratnem razredu do 500 kubičnih centimetrov.