Za 29-letnega Ventosa, ki je lani dobil dirko Pariz - Bruselj, je bila to prva etapna zmaga na Giru, skupno pa peta zmaga to sezono. Tretji je bil domačin Roberto Ferrari, četrti pa njegov rojak Danilo Di Luca, ki je poskušal s pobegom kakšen kilometer pred ciljem, a so ga preostali kolesarji ujeli. Brez napada v ciljem sprintu je ostal britanski zvezdnik Mark Cavendish, ki je zaostal že na zadnjem vzponu.

Sicer je v današnji etapi že kmalu pobegnilo pet kolesarjev - Jussi Veikkanen, Kristof Vandewalle, Frederik Veuchelen, Sacha Modolo in Jaroslav Popovič -, ki so si na polovici etape nabrali že dobrih pet minut prednosti, a je glavnina pridno manjšala zaostanek. Po dobri predstavi Ukrajinca Popoviča je do 1500 metrov pred ciljno črto nadaljeval še Belgijec Vandewalle.

"Danes smo imeli res dober dan. Vsi fantje so kolesarili odlično in jutri bomo skušali takšen nastop ponoviti. Upajmo, da bom še kakšen dan lahko ostal v rožnatem," je moštvene kolege v Rabobanku pohvalil Weening.

Petkova sedma etapa bo dolga 110 km od Maddalonija do Montevergine di Mercogliana. Za zdaj je vprašljiva še trasa devete etape Gira, saj vulkan Etna bruha pepel. "Etapa ni vprašljiva, za zdaj še ne vemo le za zadnje kilometre (6,5 km), ki vodijo do vrha," pa je zatrjeval direktor dirke Angelo Zomegnan, čeprav je danes na Catanio in okoliška mesta deževal pepel.