Že na startu je bilo jasno, da bo pot do zmage ponovno vodila prek Vettla. Četrtič letos je dirko začel z najboljšega startnega mesta in je potem vodstvo obdržal do cilja, pri tem pa ga tekmeci niso niti enkrat resneje ogrozili. "To ni bila posebno težka dirka, z odličnim startom in prvimi hitrimi krogi sem si nabral veliko prednost, ravno toliko, kolikor jo je bilo treba nabrati. Zato sem v nadaljevanju lahko vozil precej bolj mirno, precej bolj proste roke smo imeli tudi pri izbiri strategije in prilagajanju razmeram na stezi. Če je še v petek, ko sem v dežju razbil dirkalnik, kazalo precej slabše, je mehanikom uspelo pripraviti dirkalnik, ki je bil danes odličen. Zmaga je najlepše poplačilo za ves vložen trud," je po dirki povedal Sebastian Vettel, ki je s pravo lahkoto osvojil novo zmago. Počasi se bo sedanja formula 1 sprevrgla v znani rek - "24 dirkačev vozil, na koncu pa zmaga Vettel."

Mark Webber se je moral za drugo mesto veliko bolj potruditi, na startu je izgubil eno mesto, potem pa z dobro vožnjo in izbiro pnevmatik ugnal vse tekmece. Razen Vettla, seveda. "Startal sem na bolj umazanem delu steze, zato me je lahko Rosberg prehitel. Po nekaj krogih sem ujel pravi ritem in zadeve so se začele urejati. Na koncu mi je uspelo prehiteti še Alonsa, a to je bilo največ, kar sem lahko dosegel na tej dirki. Nisem razočaran, a vseeno moramo narediti še kakšno stvar, da bomo ujeli Sebastiana," je povedal Mark Webber. Za Red Bull je bila dvojna zmaga lepa tolažba za lanski polom, ko sta oba dirkača, ki sta bila prav tako v vodstvu, trčila. A to pot ni bilo najmanjše priložnosti, da bi kaj podobnega ponovila še letos.

Tretje mesto je šlo Fernanda Alonsu, ki pa je bil po dirki bolj redkobeseden: "Kar dober konec tedna, dirkalnik napreduje, vsekakor je nekoliko boljši kot na začetku sezone. A to ni in ne bo dovolj, končno pa sem se lahko boril za mesto na stopničkah. Na začetku dirke sem obtičal za Rosbergom, kar me je stalo veliko časa, na koncu pa mi pnevmatike niso dovoljevale, da bi se ostreje boril z Webbrom."

Četrto mesto je šlo Lewisu Hamiltonu, ki pa to pot ni bil med najhitrejšimi. Pri postanku v boksih jo je mehanikom zagodla še pnevmatska "pištola" za privijačenje kolesa, zato je tam izgubil ogromno časa, a tudi brez tega spodrsljaja srebrni to pot niso bili dovolj hitri. Precej pa je bil razočaran Nico Rosberg, ki si je od tretjega startnega mesta in drugega mesta na začetku dirke obetal veliko več: "Dejstvo je, da smo se poboljšali v primerjavi z začetkom sezone, a če dirko začneš precej v ospredju, si seveda lahko obetaš boljši rezultat kot peto mesto. Za zdaj res še ni povsem jasno, zakaj hitrosti s treningov nismo mogli izrabiti tudi na dirki. Enostavno nam ni šlo, pa naj sem se še tako trudil. Verjetno ni bil dirkalnik najbolj optimalno nastavljen, zato me tudi pnevmatike niso ubogale tako, kot bi hotel."

Če v samem vrhu ni bilo prav veliko dogajanja, ga je bilo veliko več na sredini in proti dnu lestvice, zagotovo pa ni bilo dolgčas mehanikom, letošnja VN Turčije je bila prava "orgija" postankov v boksih: vodilni dirkači so se po štirikrat ustavili zaradi novih pnevmatik in dolivanja goriva.

Naslednja dirka formule 1 bo 22. maja v Barceloni, kjer bodo tekmeci skušali Sebastianu Vettlu vsaj za malenkost otežiti "sprehod" no novih točk. Nemec se tega zaveda in se zato ne predaja nikakršnim iluzijam: "Pred nami je še 15 dirk. Preveč točk je še na voljo, da bi se lahko sprostili tudi za en sam trenutek."

Michael Schumacher: Sam sem bil kriv