Spolni odnosi, napenjanje na stranišču, če vas nekdo prestraši ali pa izgubite živce, so še ostali dejavniki, ki so jih strokovnjaki prepoznali kot vzroke, ki lahko vodijo do možganske anevrizme.

Nizozemski strokovnjaki so prepoznali osem najpogostejših vzvodov, ki povišajo tveganje možganske anevrizme. Skupina znanstvenikov je za najpogostejši vzvod opredelila pitje kave, ki je kar v 10,6 odstotkih prispevala k poku žilice, fanatična fizična aktivnost pri 7,9 odstotkih, čiščenje nosu pa 5,4 odstotkih. Spolni odnosi so bili vzvod pri 4,3 odstotkih, napenjanje na stranišču pri 3,6 odstotkih, pitje kokakole pri 3,5 odstotkih, nenaden strah pri 2,7 odstotkih, izguba živcev pa pri 1,3 odstotkih.

Ena od avtoric študije, Monique Vlak, je o tem povedala: "Vsi ti sprožilci povzročajo nenaden in kratek dvig krvnega tlaka, kar je sicer skupen vzrok počenja žilice.“ Dodala je še, da se pred samim pokom le redkokdaj pojavijo simptomi kot so bruhanje, težave z vidom, izguba zavesti ali pa hudi glavoboli.