Ljubljana Na Islandiji živeči Avstralec Ben Frost si prisvaja poslušalstvo z elektronskim minimalizmom, ki pa ga nenehno kruši s punk rockom in metalskim šundrom. Njegove utripajoče zvočne teksture zaobidejo konvencionalne manire in se prelivajo v surovo mehaničnost, pri tem pa vseskozi raziskujejo skrajne meje glasnosti in intonacije, s čimer se je Frost pri kritikih zapisal kot prototip prihodnosti elektronske glasbe.

Svetovno alternativo je pretresel leta 2006 z albumom Theory of Machines, ki je izšel pri njegovi založbi Bedroom Community, ki jo je soustanovil z Valgeirjem Sigurdssonom in Nicom Muhlyjem. Angleška revija Wire ga je takrat označila za spojino Arvo Pärta in Trenta Reznorja, ustvarjalno integriteto pa je Frost utrdil z zadnjim dolgometražcem By the Throat (Bedroom Community, 2009), ki, kot pravijo, mrakobno napeljuje k dramatičnemu, a pomirjujočemu srečanju z nezavednim.

Frost je sodeloval z mnogimi veličinami urbane, tudi eksperimentalne glasbe, kot so Björk, Amiina, Tim Hecker, Machinefabriek in Brian Eno, snuje pa tudi glasbo za plesne predstave in film. Svoj sveži projekt We Don't Need Other Worlds. We Need Mirrors: Music For Solaris izvaja v navezi z Danielom Bjarnasonom in Sinfonietto Cracovio, vsebinsko pa ta projekt ponuja novo glasbo za kultni film Solaris po romanu Stanislawa Lema.

Koncert bodo spremljali ViceVerse, naveza, sestavljena iz ekip Dis-patch (Beograd) in Communikey (Colorado), ter domači kolektiv Synaptic. Podaljšano bivanje se bo po koncu koncerta in ob podpori istih ekip odvijalo v klubu K4. ku