Slovensko-romunski klubski obračun v koprski Bonifiki je kljub povprečni predstavi domače zasedbe pokazal velik kakovosten prepad med moštvoma. Začetek tekme resda ni bil po okusu domače "rezervne" postave, ki je prejela dva poceni gola iz nasprotnih napadov in v drugi minuti zaostala z 0:2, a le tri minute kasneje je krožni napadalec Bojan Skoko gostitelje popeljal do prvega vodstva na tekmi s 3:2. Romunsko čast je uvodoma reševalo levo krilo Florin Dospinescu, ki je dosegel vse gole za Stiinto, šele v deseti minuti se je romunski strelski seznam razširil še na eno ime.

Na drugi strani je bil domači seznam strelcev bolj enakovredno porazdeljen, v drugi polovici prvega polčasa, ko je domači strateg Fredi Radojkovič začel postopoma uvajati v igro sveže moči, pa je koprska prednost začela naraščati. V 14. minuti je znašala le dva gola (8:6), deset minut kasneje šest (15:9), ob bolj zbrani igri v napadu pa bi bila prednost lahko še višja.

Romuni, ki so imeli v prvem polčasu gromozanske preglavice zaradi postavljene obrambne igre gostiteljev, so se v začetku drugega polčasa presenetljivo dobro upirali "nemotiviranim" gostiteljem. Koprčani so v 38. minuti imeli le dva gola prednosti (20:18), v nadaljevanju pa so vendarle zaigrali veliko bolj odgovorno in si začeli nabirati zalogo v zadetkih. Po treh zaporednih golih Uroša Rapotca je koprska zasedba v 44. minuti povedla za sedem (24:17), "festival" tehničnih napak pa je botroval temu, da v Romunijo ne bo odšla še z višjo prednostjo. V koprski zasedbi so bili najbolj učinkoviti Bojan Skoko z osmimi goli, Matjaž Brumen, Sebastjan Skube in Uroš Rapotec pa so dosegli po pet zadetkov.

"Priložnost za igro so dobili nekateri rokometaši, ki sicer ne igrajo veliko. Dobro so opravili svoje delo. Ker se tekme vrstijo druga za drugo, se je utrujenost odrazila v precejšnjem številu tehničnih napak," je dejal trener Kopra Fredi Radojkovič, ki upa, da bo na povratni tekmi lahko igral tudi Uroš Elezović.