Svetovni prvak Vettel je letošnjo sezono začel, kot je končal lansko - z zmagami. Tokrat je Nemec na drugi dirki sezone že drugič vknjižil polni izkupiček 25 točk. Vodil je od starta do cilja, ekipa pa je izbrala tudi ustrezno taktiko, še največ pa odnesla od uporabe sistema Kers za kratkotrajno dodatno sprostitev energije.

"Ni bilo lahko. A je bil dan za našo ekipo fantastičen. Ključen je bil start. Mislil sem, da sem dobro stratal, potem pa sem ob sebi takoj videl Hamiltona in še Heidfelda. V prvem delu sem nato lahko malce pobegnil, dobil nekaj prednosti. Današnja dirka je bila precej drugačna kot tista pred dvema tednoma, gume so pokazale svoje zobe," je po novi zmagi uvodoma dejal Vettel.

"Danes je bila zelo pomembna taktika, zelo težko se je bilo odločati. Dirka je bila vseskozi zato zelo težka, malo sem si lahko oddahnil le v zadnjem delu, ko sem videl, da je imel Hamilton nekaj težav. Potem sem varno nadziral razdaljo. Tokrat je bil na startu ključen Kers, dal nam je to, kar smo potrebovali, imeli smo nekaj malega prednosti. V zadnjih 14 dneh smo opravili veliko dela in s tem moramo nadaljevati, saj so nam konkurenti za petami," je še povedal najmlajši svetovni prvak.

Drugo mesto si je privozil Button, ki je imel sprva nekaj težav na postankih, a se je nato ekipa le ujela in Britanec je veliko pridobil na tretji menjavi. "To je bila za nas dobra, a malce zmedena dirka. Razumeti vse te postanke, vse kar se je dogajalo. Bilo je zelo nenavadno. A potem je avto oživel, s tršimi gumami sem imel veliko več oprijema, res sem vesel drugega mesta. Ekipa me je med dirko mirila, govorili so mi naj naj ne vozim tako hitro, naj varčujem z gumami, a jih nisem poslušal, saj sem se res zabaval. Od zadnje dirke v Melbournu smo zelo napredovali in prav veselim se naslednjih preizkušenj," pa je po dirki dejal Jenson Button.

Tretjeuvrščeni Heidfeld je svoj uspeh pripisal dobremu startu. "Fantastičen start, dobro sem krenil v dirko. Pričakoval sem, da se bo ponovila Avstralija, kjer sem prav tako dobro začel. Potem sem poskušal slediti Vettlu, a je bil precej hitrejši. Po tistih nekaj kapljicah dežja so se gume hitro obrabile. Prvi postanek ni bil najboljši, dve mesti sem izgubil, a sem nato na trših gumah vozil precej bolje, čeprav sem se moral boriti vse do konca. Drugič zapored sem na stopničkah, kar je zelo dober rezultat za Renault," pa je po tekmi dejal Heidfeld.

Naslednjo dirko bo 17. aprila gostil Šanghaj, na sporedu bo velika nagrada Kitajske.