Ves konec tedna je bil Vettel v svoji ligi. To so mu potrdili tudi tekmeci, Red Bullov dirkalnik pa je bil kljub težavam s sistemom KERS za vsaj eno stopnjo boljši od tekmecev. "Res lep začetek sezone. Najbolj mi je šlo na roko, da sem odlično startal in to čeprav nisem imel aktiviran sistem KERS. Drugi pomemben dogodek na dirki je bil, da sem zelo hitro uspel prehiteti Buttona po postanku v boksih in sem proti koncu dirke lahko že vozil tako, da sem varčeval z motorjem. Sicer so bile zato pnevmatike malo bolj obremenjene, a sem vseeno brez težav nadzoroval dogajanje za menoj," je po dirki povedal aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel.

Še najbližje mu je prišel Lewis Hamilton, ki je bil z drugim mestom več kot zadovoljen. Pri McLarnu namreč niso bili najbolj optimistični, saj so dirkalnik spreminjali tik pred prvo dirko, a račun se jim je izšel. "Zelo sem zadovoljen. Glede na zadnja testiranja je drugo mesto največ, kar smo lahko dosegli. Poleg tega me je upočasnilo še poškodovano dno dirkalnika in sem moral zelo paziti, da ne bi še enkrat zletel s steze ali pregrobo vozil prek robnikov. Sistem KERS mi je pomagal, a sem na startu obdržal drugo mesto, vse drugo je bila potem bolj ali manj rutina," je povedal Lewis Hamilton.

Prav nič rutinska pa ni bila dirka za njegovega moštvenega tovariša Jensona Buttona. Anglež nikakor ni mogel mimo sicer počasnejšega Felipa Masse, pri prehitevanju pa je ubral bližnjico in si nakopal kazensko vožnjo skozi bokse. Od takrat naprej je bila dirka zanj bolj ali manj izgubljena. Enako razočarani so bili pri Ferrariju, saj so računali na boljšo uvrstitev, a je na koncu razočaral Felipe Massa, čeprav je Brazilcu kazalo bolje kot Fernandu Alonsu, ki pa je zelo slabo startal.

Najbolj zadovoljen je bil 189. dirkač, ki je v zgodovini formule ena stopil na zmagovalne stopničke, in prvi Rus, ki mu je uspel tak podvig. Vitalij Petrov je namreč to pot dokazal, da zna voziti zanesljivo, saj je na koncu zlahka ubranil tudi grožnjo s strani Fernanda Alonsa. "Zelo sem vesel, da sem se končno znašel v družbi najboljših. Dirkalnik je bil ves konec tedna zelo dober, pnevmatike je žrl ravno prav in tudi menjave so bile opravljene v optimalnih trenutkih," je povedal Vitalij Petrov.

Po drugi strani je povsem odpovedal drugi dirkač Lotus renaulta Nick Heidfeld. Kot so odpovedali pri Mercedesu, malce po svoji, malce po tuji krivdi. Ves konec tedna niso bili med najhitrejšimi. Schumacher je dirko začel šele kot enajsti, zato ni čudno, da je v prvem krogu postal žrtev Jaimeja Alguersuarija, ki mu je predrl pnevmatiko in skrivil obeso ter poškodoval dno dirkalnika. Zato je moral sedemkratni svetovni prvak malce kasneje odstopiti. Nico Rosberg je bil žrtev preveč optimističnega Rubensa Barrichella, ki se mu je preveč mudilo, da bi prehitel mladega Nemca.

Po dirki je FIA sicer diskvalificirala oba dirkača Sauberja Sergia Pereza in Kamuija Kobajašija zaradi nepravilnega zgornjega elementa zadnjega krilca, tako da sta do točk prišla še oba dirkača Force Indie.

Nova sezona se je torej začela s precej zaspano dirko. Mnogi so si verjetno preveč obetali predvsem od sistema KERS in pomičnega zadnjega krilca, a letošnja sezona je še dolga in oba sistema ter dirkači bodo imeli še veliko priložnosti, da pokažejo, ali bo letošnja formula ena bolj zanimiva ali ne, kot na primer lanska. Naslednjo priložnost bodo imeli 10. aprila v Maleziji.