S poravnavo je končan spor, ki se vleče že vse od leta 1998, ko je Inštitut za izgradnjo Trga republike podzemno garažo in trg (ki naj bi bil nekakšna streha garaže) brezplačno prenesel na podjetje Park-hiša Šubičeva. Po dveh preprodajah sta tako garaža kot trg leta 2003 končala v rokah BSL, kar je julija 2005 s sodbo potrdilo še ljubljansko višje sodišče. Tri mesece po sodbi se je občinsko podjetje Parkirišča s trga umaknilo in pobiranje parkirnine prepustilo BSL.

Konec leta 2008 se je zgodil preobrat, saj je vrhovno sodišče delno ugodilo revizijskemu zahtevku mestne občine zoper sodbo višjega sodišča in presodilo, da bi se morala ploščad vrniti v mestno last, medtem ko bi podjetju BSL ostala samo garažna hiša. Zato so postopek vrnili na okrožno sodišče, BSL in mestna občina pa sta se takrat začela pogajati o sodni poravnavi, ki bi zadovoljila sprte strani. Kdaj se bo po doseženi sodni poravnavi BSL umaknil s Trga republike, včeraj nismo uspeli izvedeti, saj je bila direktorica podjetja Andreja Drovenik Janković nedosegljiva.

Kljub temu je jasno, da parkirišča na Trgu republike v prihodnosti ne bo več, saj na mestni občini avtomobilov na tako eminentni lokaciji ne želijo več videti. Na vprašanje, v kolikšnem času bodo uspeli urediti trg, so nam na občini odgovorili, da je BSL že začel pridobivati ustrezna dovoljenja, vendar je dokončanje težko napovedati. Po okvirnih izračunih, ki so jih naredili v BSL, naj bi sanacija trga stala med dvema in tremi milijoni evrov.