Idrijec pa ni bil osamljen z bolj kislim obrazom pri seštevku izkupička. Tako kot Božič na 23. mestu sta tik za njim končala tudi Kristjan Koren (25. mesto) in Simon Špilak (27. mesto). Oba sta bila zelo aktivna v vodilni skupini, nekaj časa celo v begu, v kateri je po zadnjih vzpetinah s kockami Kammelberg in Monteberg ostalo le še 40 kolesarjev. »Tudi meni je tako naneslo, da sem želel sprintati, a moral zavirati. Vseeno z zadovoljstvom čakam Flandrijo, saj sem bil brez velikih težav vseskozi v ospredju,« je pripomnil Kristjan Koren. Belgijska klasika je sicer pisana za sprinterje, toda ima še elemente »Flandrije«, ki bo na sporedu v nedeljo. »Presenečen sem, da sem zmagal. Zadnja leta sem se osredotočil predvsem na Flandrijo in Roubaix (dirka je bila med tednom op.p.), zdaj pa sem ponosen, da sem slavil,« je zmagovalec Tom Boonen, prvi belgijski zvezdnik, najlepše opisal klasiko. Za zgodovinsko Flandrijo se bodo kolesarji med tednom ogrevali na »Trije dnevi De Panne«, kar pa najmanj diši Božiču. »Po tej dirki težko ostaneš svež in cel,« je pripomnil.

Najboljši dosežek tedna je s 16. mestom na dirki Po Kataloniji (UCI-WorldTour) prispeval Jani Brajkovič, a je to zanj obrobni dosežek, potem ko je med dirko tožil tudi nad zdravstvenimi težavami. Včerajšnji 27. marec pa je za slovensko kolesarstvo pravzaprav zgodovinski dan, predvsem za žensko kolesarstvo. Polona Batagelj je namreč na uvodni dirki svetovnega pokala na Trofeji Alfredo Binda v italijanskem Cittigliu osvojila 17. mesto, s čimer je povsem nenadejano osvojila sploh prve štiri točke svetovnega pokala. 22-letna Primorka, ki vozi za drobiž za špansko ekipo Bizkaia Durango, je ostala vse do cilja v prvi zasledovalni skupini.
Batageljeva, ki se je pred leti »na cesto« preselila iz gorskega kolesarstva, je bila med najmlajšimi v ospredju. Na velikanski napredek je opozorila že pretekli teden, ko je bila deveta na Trofeji Costa Etrusca. Na dirki je nastopila tudi reprezentanca, ki jo vodi Gorazd Penko, vendar njegovih reprezentantk ni bilo med osemdeseterico v cilju. V svojem slogu z dolgo samostojno vožnjo je zmagala Britanka Emma Pooley, sicer svetovna prvakinja v kronometru.