Na posebni lestvici sto najpogosteje predvajanih slovenskih skladb so se za Nino Pušlar uvrstili Tabu s skladbama Poljubljena in 42, sledi April s skladbo Sam boš šel domov, Alya z Brazil, Alenka Godec z Vsak je sam. Na sedmem mestu se je znašel Toše Proeski s skladbo Moja, osmi je Jan Plestenjak z Ljubezen in smrt, za njim so novomeški rokerji Dan D z že nekaj let staro balado Čas, deseterico pa zaključuje Vlado Kreslin s skladbo Z Goričkega v Piran. Zanimivo je, da na visokem 50. mestu še po toliko letih najdemo zimzeleno uspešnico Dan ljubezni v izvedbi skupine Pepel in kri. "Glede na to, da smo zajeli 55 radijskih postaj, kar je več kot samo "vzorec", lahko zatrdim, da smo dobili res dober vpogled v naš radijsko-glasbeni prostor. Če pogledamo celotno sliko, je razveseljivo, da je bilo tudi lani, tako kot leta poprej, kar 40 odstotkov predvajane glasbe slovenskega izvora. To je vsekakor dobra popotnica za naprej in dokaz, da je medijski prostor še vedno zelo odprt za domačo produkcijo. To pomeni, da založbam in izvajalcem ponuja ustvarjalno-produkcijski izziv za naprej, ne pa alarm za spremembe," je poudaril direktor Zavoda IPF Gregor Štibernik.

Na lestvici sto največkrat predvajanih tujih skladb so se za zmagovalko Melanie Fione uvrstili Lady Gaga s skladbo Alejandro, Owl City s Fireflies, lanska zmagovalka Eurosonga Lena in Satellite in Marit Larsen s skladbo If a Song Could Get Me You. Zanimivo je, da je na lestvici kar nekaj skladb starejšega datuma skupin R.E.M., 4 Non Blondes, Toto, Fools Garden, Europe, Soul Asylum in Connells. "Splošno znani mit o priljubljenosti hrvaške glasbe pa razbija edini hrvaški izvajalec - Gibonni, ki se je z lanskim singlom Žeđam uvrstil šele na 27. mesto," je dodal Štibernik.

Urednik glasbenega programa na Valu 202 Andrej Karoli, ki je na željo IPF pokomentiral objavljeni lestvici, ugotavlja, da je razlika med glasbo, ki jo predvajajo na RTV Slovenija, in tisto na drugih lokalnih oziroma komercialnih radijskih postajah v Sloveniji neverjetna. "O rahli nelogičnosti priča tudi podatek, da se album, na katerem je največkrat predvajana tuja skladba, sploh ni uvrstil med najbolj prodajane albume na precej legitimni lestvici Slo top 30. Album z največkrat predvajano domačo skladbo pa je zmogel le do petega mesta te lestvice," je opozoril Karoli.