Hamilton je priznal, da testiranja niso bila ravno najboljša, kajti od novega avtomobila z oznako MP4-26 so pričakovali več. "Dejstvo je, da so testiranja pokazala nekaj povsem drugega, kot smo pričakovali. V primerjavi s tekmeci se nismo izkazali. Vendar imam za nov avtomobil dober občutek. Rad ga vozim in verjamem, da bomo naredili korak naprej že pred uvodno dirko," je dejal svetovni prvak iz leta 2008.

Hamilton je v lanski sezoni zasedel skromno četrto mesto v skupni razvrstitvi, njegov moštveni kolega Button, ki se je moštvu McLarna pridružil lani, leta 2009 pa je z Brawn Mercedes osvojil naslov svetovnega prvaka, pa je končal na petem mestu. Kljub ne najboljšim rezultatom na testiranjih pa je optimističen vodja McLarna Martin Whitmarsh: "Testiranja se tako imenujejo z razlogom. Zbrali smo nekaj pomembnih informacij glede avtomobila in obnašanja na stezi."

Button bo v Melbournu skušal že tretjič zapored osvojiti VN Avstralije, brez dvoma pa je velik oboževalec steze v Albert Parku. "To je odlična steza za dirkanje. Zmeraj nam pripravi kakšno presenečenje in nepredvidljivo dirko. Pogosto mi postavijo vprašanje, če lahko letos zmagam še tretjič zapored. Na papirju mogoče ne zgleda najbolje, vendar ne želim izključiti te možnosti," pa je povedal Button.