Dirkača McLaren Mercedesa sta na prvih treh zimskih testiranjih imela veliko težav z zanesljivostjo njunih novih dirkalnikov. Posledično je moštvo s "srebrnima puščicama" prevozilo mnogo manj kilometrov, kot so sprva pričakovali.

Button je sedaj priznal, da je v zanesljivost novega dirkalnika dvomil že od samega začetka. "Že ko sem se prvič usedel v dirkalnik, moji začetni vtisi niso bili pozitivni. Vendar mislim, da se tega ni nihče v moštvu zavedal, saj dirkalnik ustvarja mnogo manj podtlaka, prav tako so nove pnevmatike (Pirelli) povsem drugače od lanskih (Bridgestone). Kljub temu imamo še veliko časa, da napake odpravimo,“ je prepričan Button.

Z Buttnovimi ugotovitvami pa se strinja tudi njegov moštveni kolega Lewis Hamilton, ki ugotavlja, da predstavitev dirkalnika morda ni bila tempirana najbolje. "Predstavitev dirkalnika smo preložili na kasnejši čas, a ne zato, ker smo zamujali pri njegovem razvoju, temveč ker smo ga želeli še kakšen teden ali dva razvijati. Morda smo tu storili napako,“ razmišlja Britanec in dodaja: "V zadnjih dneh smo naredili kar nekaj izboljšav, saj smo na zadnji dan testiranj odpeljali 107 krogov. Upamo, da bomo lahko izgubljeni čas pravočasno nadoknadili,“ ostaja optimističen 26-letni dirkač.