Čeprav je leteči Kranjčan dvakrat nokavtiral konkurenco s tehnično zelo tekočima poletoma, ni kazal znakov evforije: "Dva odlična poleta. Ne zanima me to, koga sem preskočil, pomembno je, da sem sam zadovoljen. Nič namreč ne morem narediti, če so tekmeci boljši. Če me z napakami nese tako daleč, je odlično, zato nimam kaj dodajati in odvzemati. Zelo lepo je, da sem bil najboljši, a to ne bo veljalo nič, če tega ne bom ponovil na tekmi."

Kranjec je imel jeklene živce, saj je tik pred njegovim nastopom padel Japonec Kasai, zato so ga dvakrat poslali na zaletno klop in z nje umaknili. "Sploh nisem videl, kaj je bilo s Kasaijem. Osredotočen sem bil na svoj skok. Z zapenjanjem vezi in preostalimi opravili imaš preveč dela, da bi gledal še v dolino," je pojasnil Kranjec, ki je užival ob podpori gledalcev.

Kvalifikacijski skok je bil eden najboljših v letošnji zimi, malce je celo povohal svoj slovenski rekord 232 metrov: "Že na mizi sem vedel, da bo šlo daleč. Smuči sem pripeljal tako, kot sem jih želel že vso sezono, a mi je uspelo šele sedaj. Rekord sem že videl, ko sem letel proti 200 metrom, a ni bilo vzgornika, da bi me še malo povlekel. Veliko je že to, da sem mu bil blizu."

Čeprav je bil zmagovalec kvalifikacije, so njegove želje ostale nespremenjene - uvrstitev med prvo deseterico. "Če bo ugodna termika, je mogoče poleteti 240 metrov in še kakšen meter čez. Prvi dan ni bilo nobene pomoči vetra, pa sem skočil daleč in z lahkoto obstal na nogah. Letalnica je odlično pripravljena, za svetovni rekord pa ni možnosti," je kratek klepet sklenil dobro razpoloženi Kranjec.