Izsledki obsežnih raziskav pričajo, da kar 80 odstotkom svetovnega prebivalstva na jedilniku primanjkuje koristnih maščob, ki so odločilne za dobro zdravje in vitalnost možganov, živčevja in organizma nasploh. Ravnovesje med omega - 3 in omega - 6 maščobnimi kislinami je nepogrešljivo za zdravje srca in ožilja, živčevja in mišičja, sklepov in vezivnega tkiva, ravnotežje inzulina, zdravje kože in ostalih organov ter celo za genetsko stanje organizma. Vrednost razmerja med omega - 3 in omega - 6 naj bi znašala vsaj 1:5, optimalno pa 1:2 oziroma celo 1:1 (značilno za Japonsko!), v večini sveta pa danes znaša neugodnih 1:9.

Maščobe so občutljive na svetlobo in na toploto, zato jih hranimo v hladnem in temnem prostoru, prav tako jih ne kuhamo predolgo, jih ne pregrevamo in ne pogrevamo ter pazimo, da se ne zažgejo in prežgejo.