Tiselj je v obdobju od leta 2000 do 2002 že vodil slovensko žensko izbrano vrsto, po Antunu Bašiću, Andreju Kavčiču, Marti Bon, Vinku Kandiji, Robertu Begušu, Primožu Poriju in Ivici Rimaniću pa je osmi selektor elitne ženske rokometne reprezentance.

"Mislim, da je to moj največji izziv v življenju, a se ga ne bojim. Kam se bo celotna zadeva zapeljala, ni odvisno le od mene, ampak od vseh rokometnih delavcev v Sloveniji. Mogoče so nekateri prestrašeni, a športne pravljice se dogajajo tudi v Sloveniji. Ob slovenski osamosvojitvi so se vsi smejali, ko je pogovor nanesel na naše nogometaše, po osmih letih samostojnosti pa so ti že nastopali na evropskem in svetovnem prvenstvu. Po evropskem prvenstvu na Nizozemskem in v Belgiji leta 2000 ter svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji leta 2002 so mnogi rekli, da se to nikoli več ne bo ponovilo, po osmih letih pa so se vnovič uvrstili na veliko tekmovanje. Menim, da potencial obstaja tudi v slovenskem rokometu, pri tem se morajo upoštevati stvari, ki pa se v naši državi ne upoštevajo. To je dolgoročno in trdo delo, žrtvovanje, vztrajanje, ekipno delo, zaupanje, spoštovanje institucij in pravil, osredotočenost na svoje delo ... Če vsega tega ne bo v rokometu, potem se ne moremo nadejati uspehov v naslednjih tekmovalnih ciklusih," je glede izziva na mestu selektorja dejal Tiselj.

Novi prvi mož stroke ni želel konkretno govoriti o ciljih, glede tega je le dejal: "Najprej bo treba opraviti temeljito analizo stanja. Po tabelah, ki sem jih pripravil za vodstvo RZS, se jasno vidi, da so naše reprezentance najbolj kakovosten rezultat naredile po osmih letih delovanja oziroma predsedovanja."

V rokometnem zakulisju krožijo govorice, da je Tiselj eden najresnejših kandidatov za prvega trenerja Krima. Na tem položaju naj bi zamenjal Marto Bon. "Tega ne morem komentirati, dejstvo je, da so okoli mene vedno krožile številne govorice. Ko sem bil trener Celja Pivovarne Laško, so govorili, da sem ljubljanski plačanec, ki bo uničil celjski rokomet. Nato se me povezovali s Slovanom, pa spet ni bilo nič. V zadnjem obdobju se govori, da bom prevzel Krim, a tovrstnih stikov s klubom nisem imel, tako da to ni vprašanje zame," je v zvezi s tem dejal 49-letni rokometni strokovnjak.

Tiselj se torej po nekaj več kot enoletnem premoru vrača na domačo rokometno sceno. Nazadnje je v domovini vodil Celje Pivovarno Laško, decembra leta 2009 pa ga je na tem položaju zamenjal hrvaški strokovnjak z nemškim potnim listom Zvonimir Serdarušić.

Na selektorskem mestu ženske izbrane vrste bo nasledil Hrvata Ivico Rimanića, ki je Slovenijo prek kvalifikacij popeljal do lanskega evropskega prvenstva na Norveškem in Danskem. Tisljev mandat bo trajal do konca decembra leta 2014.

Tiselj je znano ime na slovenski rokometni sceni, največji uspeh pa je dosegel leta 2004, ko je slovensko moško izbrano vrsto popeljal do srebrnega odličja na evropskem prvenstvu na domačih tleh. Z rokometašicami Krima je dvakrat slavil v evropski ligi prvakinj (2001 in 2003), bil pa je tudi prvi selektor slovenske moške izbrane vrste v obdobju od leta 1992 do 1994. V dolgoletni trenerski karieri je vodil tudi Gorenje Velenje, Sevnico, Mlinotest Ajdovščino, Žalec, italijanski Generali Trst, danski KIF Vejen, Budućnost iz Podgorice in žensko reprezentanco Črne gore.