Rimanića naj bi na selektorskem stolčku zamenjal Tone Tiselj (o tem bodo razpravljali na naslednji seji predsedstva, ki bo 9. marca, na dan kvalifikacijske tekme moških reprezentanc Slovenije in Poljske v Ljubljani), Gobec pa je na položaju prvega operativca zveze nasledil Tomaža Jeršiča.

"V torek sem dobil informacijo, da me bodo zamenjali. Nič mi ni bilo jasno, zakaj in kaj se dogaja. Prepričan sem bil, da bom še naprej vodil reprezentanco. Sem presenečen in šokiran," je že pred razpravo in glasovanjem dejal Ivica Rimanić ter dodal, da na seji prvič sliši, da naj bi bile nekatere igralke nezadovoljne z njim: "Če je to res, me zanima, zakaj mi tega nihče ni povedal in zakaj me ni nihče povabil na pogovor o tem. Po drugi strani pa imam informacije, da so igralke zadovoljne z mano. Kar vprašajte jih!"

Predsednik RZS Franjo Bobinac je prisotne obvestil, da je v torek poklical Rimanića, nato pa nadaljeval: "Zdaj bom predlagal razrešitev Rimanića, na naslednji seji pa bom za novega selektorja predlagal Tislja." Po daljši razpravi, med katero je bilo precej kritik na račun hrvaškega strokovnjaka, je sledilo glasovanje. Med šestnajstimi člani predsedstva jih je 12 glasovalo za Rimanićev predčasen odhod, proti ni bil nihče, štirje pa so se vzdržali. "Predsedstvo ima seveda pravico izbirati in izbrati, koga želi za selektorja. A tega, kar se zdaj dogaja, si nisem zaslužil," so bile končne besede Rimanića, ki je poudaril, da bo vztrajal pri določilih pogodbe, veljavne do junija 2012. A se je kmalu pomiril, tako da bo prišlo do sporazumnega razhoda.

Potem ko je Tomaž Jeršič oktobra lani predčasno zapustil položaj generalnega sekretarja RZS, Roman Pungartnik pa direktorja moških reprezentanc, je zveza objavila razpis za njuna naslednika. Na razpis za reprezentančnega direktorja - gre za neprofesionalno funkcijo - se je prijavilo pet kandidatov (novi direktor bo izbran kasneje), za profesionalnega generalnega sekretarja pa kar 29. Štiričlanska komisija (Franjo Bobinac, Boštjan Kozole, Izidor Krivec, Borut Škabar) je naredila ožji izbor, izbrala štiri kandidate in z njimi pred dvema dnevoma opravila tudi individualne pogovore. Komisijo je najbolj prepričal Mitja Gobec iz Celja, ki ga je predsedstvo kot edinega kandidata predlagalo za glasovanje na včerajšnji seji.

S samo enim vzdržanim glasom (proti ni bil nihče) je 31-letni diplomirani ekonomist Mitja Gobec, sin znanega kegljaškega trenerja Lada Gobca, postal novi generalni sekretar RZS. "Trenutno je lahko dejstvo, da nimam uradne rokometne izobrazbe in pedigreja, zame velik minus. A po drugi strani je lahko tudi velik plus, saj nisem obremenjen z zgodovino, nekdanjimi in sedanjimi nesoglasji ter podobnimi zadevami. To pomeni, da lahko na stvari gledam z nevtralne plati in da nisem nikomur naklonjen," je pojasnil Mitja Gobec, ki je do petnajstega leta treniral rokomet. Gobčev mandat bo petleten, še prej pa ga čaka šestmesečno poskusno delo.