Snežana Rodič (Mass Ljubljana) se je že dopoldne z osebnim rekordom 14,25 m zanesljivo s četrtim izidom uvrstila v sobotni finale troskoka. Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica) je izpadel v kvalifikacijah suvanja krogle. Z 18,76 m je dosegel 17. izid med 23 tekmovalci.

Tomičeva se je v polfinale teka na 60 m ovire uvrstila s 13. časom kvalifikacij (8,18) in s tem izpolnila svoj cilj. "Zanimivo je bilo teči v polfinalu. Imam pa mešane občutke, mogoče sem se po kvalifikacijah in doseženem cilju počutila malo prazno, čeprav sem si zelo želela polfinala. Ko pa sem stopila v polno dvorano in slišala navijanje, sem bila ponovno zelo tekmovalno razpoložena," je po tekmi dejala Tomičeva.

Tekla je v prvi skupini in se za las izognila padcu, saj je Francozinja Alice Decaux, ki se je nadejala finala, proti koncu izgubljala ravnotežje in prešla na progo Tomičeve, nato pa padla in z nogo nekoliko zadela slovensko tekmovalko. "Začelo se je dobro do tretje ovire, bila sem dovolj agresivna. Po četrti pa sem vse bolj čutila Francozinjo, ki je tekla ob meni in je vse bolj 'lezla' vame. Na koncu sem se morala umikati, da ni zrušila še mene. Malo me je sicer zadela. Če se to ne bi zgodilo, bi bil moj čas verjetno boljši kot v kvalifikacijah. Če bi združila začetek iz polfinala in konec iz kvalifikacij, potem bi bil ta tek odličen in čas, jasno, tudi boljši," je tek opisala Tomičeva.

Finalni nastop ji ne bi bil dosegljiv niti, če bi znatno izboljšala osebni rekord, saj je bilo za finale potrebno teči natanko osem sekund, najhitrejša, Tiffany Ofili, pa je je še pred finalom tekla rekord prvenstev in britanski rekord (7,89). "Če pogledam na vse, kar se je dogajalo v polfinalu v moji skupini, sem zadovoljna z nastopom. Upam, da mi bo prišlo v navado, da se bom uvrščala v drugi tek na velikih tekmah, kot mi je že to, da dosegam norme na prvi tekmi sezone," je končala Tomičeva.

Prezelj je izvrstno začel kvalifikacije in po treh zaporedno uspešno preskočenih višinah na 2,12 m, 2,17 m in 2,22 metra že izenačil svoj najboljši izid sezone. Na 2,27 m, kar je le štiri centimetre manj od njegovega državnega rekorda (2,31 m), pa je bil blizu zlasti v tretjem skoku, vendar je letvico podrl in se mu s tem za las ni uspelo prebiti v finale.

"Zelo sem zadovoljen s svojim nastopom. Zelo dobro sem tehnično opravil nastop, bil zbran in izpolnil vse, kar sem si zadal. Le na 2,27 m mi je malo na koncu zmanjkalo. Tekma je bila dolga, trajala je dve uri, pa še dolgo odisejado smo imeli na poti iz Brnika v Pariz, kar se mi je poznalo še danes. Poleg tega se mi je med tekmo raztrgala šprintarica in sem moral improvizirati z vezalkami ravno med poskusi na višini 2,27 m. Vse te malenkosti so odločale, saj mi je le malo manjkalo do finala," je povedal Prezelj.

Na zimsko sezono se slovenski rekorder ni posebej pripravljal, njegov glavni cilj je svetovno prvenstvo, saj si avgusta v Daeguju v Južni Koreji želi ponoviti finalni nastop z olimpijskih iger v Pekingu. "Dobro sem treniral v tem obdobju in se ustalil na višini 2,22 m. Danes je bil velik preskok iz 2,22 na 2,27 m. Sam letos še nisem skakal na takih višinah in mogoče mi je tudi zato malo zmanjkalo," je dodal Prezelj.