V francosko prestolnico bodo potovali Snežana Rodič (Mass Ljubljana, troskok), Nina Kolarič (Ptuj, daljina), Marina Tomič (Kladivar Celje, 60 m ovire), Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica, krogla), Rožle Prezelj (Kranj, skok v višino), Sara Strajnar (Mass, 60 m) in Nina Kovačič (Postojna, 60 m).

V Parizu ne bo štirih atletinj, ki so izpolnile normo. Marija Šestak (Mass) ne bo branila srebra v troskoku, ki ga je osvojila leta 2009 v Torinu, ker je ocenila, da zaradi zdravstvenih težav ni dovolj dobro pripravljena za nastop na prvem velikem tekmovanju v tej sezoni. Zaradi študijskih in tekmovalnih obveznosti na univerzah v ZDA sta nastopa odpovedali tudi Nina Kokot (Velenje) v skoku v daljino in Tina Šutej (Mass), nekdanja mladinska svetovna podprvakinja in slovenska rekorderka v skoku s palico. Zaradi poškodbe pete v skoku s palico ne bo tekmovala Sara Berčan (Mass).

"Največ pričakujem od Rodičeve, ki je v dobri formi, v dobrem položaju je tudi Tomičeva, preseneti pa lahko še kdo," je ocenil predsednik Atletske zveze Slovenije Peter Kukovica. "Še vedno se nas drži smola, saj od enajstih tekmovalcev z normo na EP potuje sedmerica. Tudi Sonja Roman na 1500 m ne bo branila bronaste medalje, ker zaradi zdravstvenih težav, poškodbe mišice in viroze v letošnji dvoranski sezoni ni tekmovala. Kljub temu ocenjujem, da se Rodičeva lahko uvrsti v finale, s tem bomo izpolnili osnovni cilj," je povedal Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta in vodja ekipe.

"Želim se uvrstiti v finale. Zadnji testi na treningih kažejo, da lahko presežem osebni rekord (14,18 m). Zdravstvene težave, ki so me pestile med sezono, so že za mano in zato realno načrtujem dobro uvrstitev," meni Rodičeva, šesta na EP pred dvema letoma v Torinu. "Pričakujem da bom vrhunec forme dosegla v Parizu. Doslej sem iz tekme v tekmo izboljševala izide. Upam, da bom nastopila v drugem krogu tekmovanja, kar mi doslej ni uspelo," je menila Tomičeva. "Moji rezultati v letošnji sezoni niso taki, kot sem jih pričakovala. Upam, da bo v Parizu sreča na moji strani in bom najbolje nastopila prav na EP," je povedala Kolaričeva, četrta na prejšnjem dvoranskem EP, kjer je s 6,67 m v kvalifikacijah postavila slovenski rekord.

"Poškodbi roke se je pridružil prehlad. Toda izidi na zadnjih treningih kažejo, da se moja forma dviguje. Tehnika se izboljšuje in upam na finale," je pojasnil Vodovnik. Kovačičeva in Strajnarjeva želita doseči osebni rekord, tudi Prezelj pa si želi, da bi bil v Parizu uspešen. Na dvoransko EP se finalist olimpijskih iger v Pekingu ni posebej pripravljal in bo na EP nastopal povsem sproščeno. Njegov glavni cilj je poletna sezona in finale na SP v Daeguju v Južni Koreji.