V boju za zlato je Marit Björgen za las ugnala Justyno Kowalczyk. Majdičeva je za zmagovalko zaostala nekaj več kot minuto.

Vesna Fabjan je bila 41., Anja Eržen 44. in Alenka Čebašek 46.

Majdičeva, ki je na tem SP minuli četrtek osvojila bron v klasičnem sprintu, si je pred tekmo želela, da bi se uvrstila okrog desetega mesta. Na koncu je za tem zaostala le za tri mesta, bila je 13., skozi vso tekmo pa so se tod okrog vrteli tudi njeni vmesni časi. Kot je dejala, ji med tekmo ni uspelo pospešiti, vseskozi je tekla v istem ritmu.

"Zadovoljna bi bila z uvrstitvijo med najboljših deset, a sem že pred dnevi videla, da so nekatere tekmice resnično v izjemni formi. Danes so me zelo presenetile Finke, ki so bile kar štiri med najboljših osem, nisem pričakovala, da bodo lahko tako močne, očitno so imele tudi smuči prave. Na splošno so bile danes ekipe zelo močne, štiri Norvežanke na primer med najboljših deset," je uvodoma dejala Majdičeva.

"Sama ocenjujem, da sem vseskozi tekla en in isti tempo, nekaj, kar se mi pojavlja že dalj časa. Preprosto ne morem pospešiti na distanci, kot lahko to v sprintu, kjer 'eksplodiram'. Težko je iskati razloge, morda je to le, da se staram," je z nasmehom povedala Dolanka. "Danes sem se sicer dobro počutila, čeprav imaš na tako težkih tekmah vedno lahko kakšno krizo. Morda sem na ogrevanju tekla nekoliko preveč intenzivno in bi morala nekaj energije prihraniti za tekmo," je povedala slovenska šampionka, ki jo čaka v sredo ekipni sprint, kjer bo tekla skupaj s Katjo Višnar: "Danes se je videlo, da bo tekma vse prej kot lahka. Konkurenca bo huda."

"Za današnjo tekmo lahko rečem, da sem pričakovala večjo prednost Bjoergnove, da bo lažje zmagala. Je pa res, da je bila proga na kožo bolj pisana Kowalczykovi, ki je nekoliko višja. Pred nami je še nekaj dni tekmovanj, zdaj bo potrebno znova 'preklopiti' na sprint," je zaključila Majdičeva.

"To ni moja boljša disciplina, kljub temu sem dala vse od sebe. Proga je bila težka, ampak mislim, da moram biti zadovoljna z nastopom. Od začetka nisem tekla na vso moč, stopnjevala sem bolj proti koncu," je po tekmi povedala Alenka Čebašek.

"Težka, težka tekma. Sama proga je zelo razgibana, ima polno strmih in dolgih vzponov, tudi zato sem šla od starta bolj previdno. Mogoče sem se malo ustrašila proge, tekla nekoliko z zavoro, a sem se vseeno potrudila po najboljših močeh. Morda sem tudi zaradi četrtega mesta v sprintu imela malo psihološke blokade. Uvodna dva kilometra je proga zelo naporna, saj se ves čas vzpenja. Začela sem počasneje, skušala stopnjevati, načeloma mi je uspelo. Ko si enkrat utrujen in so noge težke, potem je težko teči, ampak je v redu, sem zadovoljna. Smuči smo imeli zelo dobre, oprijem je bil odličen, brez tega ne bi šlo, je pa res, da se precej teče tudi na roke, ki zdaj res bolijo," pa je dejala Vesna Fabjan.

V ospredju današnje tekme je tako vse do zadnjega sledil izjemen boj za zlato odličje. Na prvem vmesnem času na 2,2 km in tudi na drugem, na sedmih kilometrih, je Kowalczykova imela skoraj 10 sekund naskoka pred Bjoergnovo, a to ni bilo dovolj za zlato kolajno. Bjoergnova je zaključek odtekla fenomenalno in na koncu slavila zmago s prednostjo štirih sekund pred Poljakinjo. Bron si je zasluženo pritekla svetovna prvakinja iz Liberca, Finka Saarinenova, medtem ko je Bjoergnova tukaj osvojila že tretjo zlato kolajno zapored.