V njem je bilo le vprašanje, kakšno kolajno si bodo obesile okrog vratu norveška boginja Marit Bjorgen (že drugo zlato na prvenstvu), poljska ljubiteljica klasične ruske literature, ki jo prebira v originalu, Justyna Kowalzyk, in nato s citati iz nje odgovarja novinarjem, da poljski poročevalci s seboj tovorijo slovarje, ter norveška lepotica za modne revije Therese Johaug.

Majdičeva je vohunila za tekmicami, v kakšni formi so pred današnjo tekmo na 10 kilometrov v klasični tehniki (nastopile bodo tudi Alenka Čebašek, Anja Eržen, Vesna Fabjan): "Prve tri iz skiatlona so razred zase. Finka Saarinenova ni bila ekstremno močna v klasičnem delu, tudi Švedinja Kalla ni bila tako suverena, kot je bila v Drammnu. Favoritke so vse, ki so bile v soboto med prvih deset."

Konec tedna je Majdičevi polepšal obisk prvega trenerja Roberta Slabanje, tokrat v vlogi navijača, ki jo je 9. marca 2006 tudi pripeljal do prve zmage za svetovni pokal v karieri v Drammnu. "Skupaj sva šla na trening na progo za 10 kilometrov v klasični tehniki, obujala sva spomine izpred 20 let, obenem pa uživala na progi, ki je fantastična, saj je široka kot avtocesta. Da sem v formi, je potrditev tudi v želji, da želim čim več teči," je bila po tradiciji zgovorna Petra. Na vprašanje, če je bil Slabanja nadomestni trener, dokler se Hudač ne vrne z obiska na Slovaškem, je odgovorila: "Ne. To je druga zgodba, čista relaksacija. Robert je kot svetla ikona, kot ati, ki te ima vedno rad, ne glede, če si dober ali slab. Veliko sva se pogovarjala o zgodovini, z Ivanom pa bi se le o taktiki, profilu, smučkah."

Na Dnevnikovo vprašanje, če bi tudi na 10 kilometrov napadla kolajno, je izstrelila: "Da! Tukaj štejejo le odličja. Vse ostalo je nepomembno. Čez nekaj mesecev večina ne bo več vedela za Vesnino četrto mesto, ki je sicer vrhunski rezultat. Tudi ko prideš k pokroviteljem, jih zanima le, če imaš kolajno. Žal je realnost takšna." Še vedno podoživlja sprint, s kolajno ima pozitivne občutke, a ne vriska po hodnikih hotela, ko vidi, kako težko je preostalemu delu ekipe, ker je Vesna Fabjan skupaj s trenerji razočarana ob četrtem mestu.

"Če bi se prešerno veselila, bi Vesni dajala le sol na rano. Obenem ni časa za proslavljanje, saj so pred nami še nove tekme. Zame je po kolajni vse veliko lažje, neizmerno se veselim tekme na 10 kilometrov v klasiki," je žlobudrala Majdičeva, ki se je v mešani coni zadržala več kot pol ure, saj so jo novinarji dobesedno bombardirali z vprašanji. Veliko je bilo vprašanj o taktiki za današnjo tekmo: "Če v sprintu ni bilo taktike, bo tukaj zelo pomembna, ker so proge zelo težke. Ne bom startala na vso moč, ampak stopnjevala ritem. Veliko bo odvisno od smuči. Za ponedeljek je napovedana temperatura okrog nič stopinj Celzija, kar utegne biti problem, a gremo odločno v boj. Progo moram še malo prespati, da se mi usede v glavo, ker lani tukaj nisem tekmovala, kar se zelo pozna."