Španci sicer priznavajo, da je bil zadetek Messija, ki ga je dosegel v prepovedanem položaju, upravičeno razveljavljen, a ob enem se jezijo, ker je Italijan dopuščal grobo igro in ni piskal enajstmetrovke po prekršku Koscielnnya nad Barceloninim nogometašem Pedrom. Zmotila pa jih je tudi igra Songa, ki bi si po njihovem mnenju zaslužil mnogo več kot samo rumeni karton.

Kljub sodniškim napakam pa so si v Španiji enotni: Arsenalu je v igri "totalnega nogometa" uspelo tekmo v pičlih treh minutah spreobrniti v svojo korist. Velik poudarek dajejo tudi dejstvu, da je to za Arsenalovega stratega Wengerja sploh prva zmaga proti favoriziranim Kataloncem, ki bodo na povratni tekmi zaradi rumenega kartona igrali brez Piqueja, sive lase pa Guardioli povzroča tudi poškodba njihovega kapetana Carlesa Puyola.

"Igrali smo dobro in ustvarili veliko priložnosti, vendar so sodniki s svojimi odločitvami vplivali na končni izid, a o tem sedaj ne smemo pretirano razmišljati. Letos smo v osmini finala nastopili mnogo bolje kot lansko leto proti Stuttgartu, a vseeno napredovali,“ je prepričan Guardiola.