Dvoboj nogometnih velikanov na slovitem stadionu Stade de France v predmestju Pariza je bil ponovitev finala s svetovnega prvenstva leta 1998, ki so ga Francozi dobili s 3:0. Tokratni obračun je bil veliko bolj izenačen, mož odločitve pa je bil napadalec madridskega Reala Benzema, ki je v 54. minuti zabil svoj 12. gol na 33. reprezentančni tekmi. Trikolorji, ki so novembra lani v prijateljski tekmi ugnali tudi Angleže, so od 40. minute igrali z igralcem več, saj je bil izključen član italijanskega Lazia - Brazilec Hernanes.

Na ženevskem obračunu sta si na nasprotni strani stala v tem trenutku najbolj vroča nogometaša na svetu - Portugalec Ronaldo in Argentinec Messi. Reprezentančni dvoboj med Portugalsko in Argentino se je končal tako kot klubski med madridskim Realom in Barcelono - boljši je bil Katalonec Messi. Južnoameričani so že v 14. minuti povedli prek krilca španskega kraljevega kluba di Marie, a je njegov klubski soigralec Ronaldo le sedem minut pozneje izenačil na 1:1. V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj, mož odločitve pa je bil Messi, ki je minuto pred koncem rednega dela realiziral enajstmetrovko in svojim soigralcem prinesel zmago za končnih 2:1.

Španci, aktualni prvaki z lanskega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki, so v Madridu ukanili Kolumbijo z 1:0, edini gol na tekmi pa je v 86. minuti postavil napadalec Manchester Cityja David Silva.