"Šli smo na vse ali nič. Tvegal sem in v igro poslal Aršavina ter Bedntnerja, kar se mi je obrestovalo. Pred tekmo so mi vsi govorili, naj odstopim od naše napadalne igre, vendar nismo in zato smo tudi dosegli ta izvrsten rezultat,“ je po tekmi dejal Wenger.

Španski prvaki so vajeti igre dolgo imeli pod nadzorom, vse dokler niso v samo dveh minutah prijeli dva zadetka. Polne tribune zvestih Arsenalovih navijačev stadiona Emirates so po zmagi svojih ljubljencev padle v trans. Kaj takega pa si zaenkrat še ne smejo privoščiti Arsenalovi nogometaši. Njihov kapetan Cesc Fabregas je svoje soigralce že opomnil, da jih v katalonski prestolnici čaka še zelo naporna povratna tekma, a po mnenju Wengerja upanje za napredovanje v naslednji krog vsekakor obstaja.

"Zmaga proti Barceloni nam je vlila upanje v uspeh. Zavedamo se, da nam bo težko, a v Barcelono gremo po zmago. Od naše igre ne mislimo odstopati, saj bi kaj takega na Nou Campu lahko bilo usodno. Ta zmaga je zares nekaj posebnega, nogometaši so pokazali neverjetno moč in čvrstost v igri in prav zato verjamem v uspeh,“ je bil poln hvale na račun svojih varovancev Wenger, medtem ko je bil Guardiola, pričakovano, bolj redkobeseden.

"Tekmo smo začeli odlično in imeli nekaj zelo lepih priložnosti za zadetek, ki jih moramo na povratni tekmi izkoristiti. Z našo igro sem zadovoljen, česar pa ne morem trditi za rezultat,“ je zaključil Guardiola.