Vnovič se je izkazala slovenska reprezentantka Teja Gregorin, ki je kljub štirim kazenskim krogom zasedla sedmo mesto (+ 2:55,3). Tudi Andreja Mali (+ 6:09,8/5) je s 34. mestom osvojila nove točke svetovnega pokala.

Gregorinovi se je v odločilnih trenutkih tekme spet zatresla roka in ji preprečila, da bi se zavihtela na stopničke. Najboljša slovenska tekmovalka zadnjih sezon je brezhibno streljala le pri prvem postanku na strelišču in s petega napredovala na četrto mesto. Nato je vsakič pustila nepokrito eno tarčo, a bila pred zadnjima krogoma še na šestem mestu. Dokončno pa je upe na stopničke zapravila na koncu, ko je morala v kazenski krog kar dvakrat in se v smučino podala kot deveta. Z odličnim tekom je nato napredovala na sedmo mesto.

Malijeva je bila mesto boljša kot v sprintu. Zgrešila je kar pet strelov, najslabše je bilo drugo streljanje leže, ko je morala dvakrat v kazenski krog, kljub temu pa je njen nastop zadostoval za 34. mesto.

"Tekma je bila spet težka in osebno mislim, da je ta proga za žensko biatlonsko tekmo pretežka. Jutri bo še težja, saj bo trasa nekoliko spremenjena. Danes je bilo težko tudi na strelišču, saj je veter pihal tako z leve kot z desne strani in tekmovalci so morali na te spremembe hitro reagirati. Mislim, da sta se Teja in Andreja zelo solidno znašli in da je bilo streljanje približno takšno, kot bi moralo biti. Sicer pa je Teja potarnala, saj je zaradi uvodnih zgrešenih strelov vseskozi kar sprintala in na strelišču so se ji tresle tudi noge, saj je bil cilj vsaj tretje mesto in ne sedmo ali osmo, kar je sicer vrhunski dosežek, a si želi več in prav zaradi vsega tega napora je na koncu zgrešila dvakrat," je tekmo ocenil trener Teje Gregorin Uroš Velepec in potarnal nad splošnimi pogoji v ZDA, kjer so razmere vendarle nekoliko slabše kot na evropskih tekmah svetovnega pokala.

Kaj pomeni dobro streljanje, je dokazala Francozinja Dorinova, ki je bila v sprintu sedma, z brezhibnim strelskim izkupičkom pa je napredovala na stopničke. Na sam vrh ni mogla, saj sta bili Nemki premočni v smučini. Tekma se je odločila na zadnjem streljanju, saj je Neunerjevi na četrtem streljanju uspelo kompenzirati kazenski krog več od Henklove, ko pa je morala še enkrat v kazenski krog, si je Henklova zagotovila 20. zmago v karieri. "Dve tekmi, dve zmagi ... Boljše pred prvenstvom ne bi moglo biti. Danes je bilo zelo težko, posebej pred zadnjim streljanjem, ko sem vedela, da moram zadeti vse," je po zmagi povedala Henklova.

Slabe tri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva v ruskem Hanti Mansijsku biatlonce v nedeljo čakata še tekmi s skupinskim startom.