Med Slovenci se je najvišje prebil Klemen Bauer, ki je moral štirikrat v kazenski krog, na koncu pa je v dvoboju z Nemcem Danielom Böhmom po fotofinišu prišel do desetega mesta. Jakov Fak, ki je imel najboljše izhodišče, saj je tekmo začel kot šesti, je bil po prav tako štirih kazenskih krogih na koncu 16., Janez Marič pa je visoko uvrstitev zapravil na zadnjem streljanju, ko je moral še trikrat v kazenski krog, s skupno petimi pa je bil 35.

Svendsen in Fourcade sta bila tokrat skoraj od samega začetka edina tekmeca za zmago. Na prvem streljanju sta se s petimi podrtimi tarčami znebila Boeja in Čeha Martina Šlesingerja, ki sta morala v kazenski krog. Ko je Fourcade zgrešil eno od tarč na tretjem streljanju, je vse kazalo na gladko zmago Svendsna, ki pa si je napako privoščil pri zadnjem streljanju in tekmovalca sta sklepni krog odtekla v paru. Svendsen je slab kilometer pred ciljem sicer skušal z odločilnim napadom, a je zmagovalca odločil sklepni sprint in kamere so šele po fotofinišu pokazale, da je bil boljši Svendsen.

Pred številnimi uglednimi gledalci, med drugimi je bil kljub strašanskemu mrazu na tribunah tudi nekdanji košarkarski velikan iz ekipe Chicago Bulls Scottie Pippen, je med Slovenci tekmo najboljše začel Fak, ki je bil po prvem streljanju celo četrti, pozneje pa je deseterico zapravil v kazenskem krogu. Bauer je bil tokrat precej hitrejši v teku in se z enakim strelskim izkupičkom kot Fak zavihtel celo med deseterico, Marič pa je imel zelo podobne možnosti, trije kazenski krogi prav na koncu pa so ga oddaljili od petnajsterice, še več, končal je celo mesto slabše kot v sprintu.

Trener slovenske moške vrste Uroš Velepec je tekmo v ZDA ocenil: "Z uvrstitvami sem konec koncev zadovoljen. Po sprintu smo imeli enega med najboljšimi desetimi in tudi v zasledovanju se je izšlo podobno. Bauer ni bil dovolj pozoren leže, je pa opravil zelo zadovoljivo stoje in tekaško. Še posebej zadnje streljanje mu je precej pomagalo do desetega mesta. S tekme v tekmo napreduje v teku in s tem ga pripravljamo na vrhunec sezone. Seveda bo moral popraviti tudi še nekaj strelskih elementov. Jakov je naredil klasično napako, ker ni reagiral na spremenjen veter, kar ga je stalo treh kazenskih krogov in to je težko nadoknaditi. V zadnjem krogu je sicer izgubil še dve mesti, vendar je prihranil tudi nekaj moči za skupinski start. Oba naša najboljša bosta tako nastopila tudi jutri. Marič postaja tekaško vedno bolj konkurenčen, vendar je bil zaradi strelske predstave jezen sam nase. Na zadnjem streljanju stoje se po tretjem strelu ni mogel več zbrati in nedotaknjene so ostale vse tri zadnje tarče. Tudi z njim bomo morali narediti še nekaj korektur do svetovnega prvenstva."