Karavana biatlonskega svetovnega pokala ta konec tedna tekmuje na drugi strani Atlantika. V zvezni državi Maine na severu ZDA so se v smučine prvi postavili biatlonci na desetkilometrski sprinterski preizkušnji. Prvo ameriško zmago je v Nemčijo odnesel Peiffer. V ZDA sicer ni odpotovalo nekaj zvenečih imen iz norveškega, ruskega, nemškega in avstrijskega tabora in še množica tistih iz biatlonsko manj uspešnih držav, saj je bilo na startu le 72 tekmovalcev. Tudi slovenska moška odprava, ki je odpotovala v ZDA, je precej okrnjena, saj jo sestavljalo le trije, resda najboljši tekmovalci.

Jakov Fak, ki je dokončno okreval po virozi, je bil danes najbolje uvrščen. Na račun ene zgrešene tarče v stoječem položaju je za las zgrešil uvrstitev med najboljšo dvajseterico in pristal na 21. mestu. Navkljub dvema strelskima napakama (0,2) je bil dve mesti za njim uvrščen Bauer. Ihanec je prikazal hitrejši tek od reprezentančnega kolega, s katerim pa ni mogel nadoknaditi izgubljenega na strelišču. Med prvimi 20 uvrščenimi je bil namreč le eden, ki je zgrešil več kot dve tarči. Mariču se nastop ni izšel že na prvem obisku strelišča. Nepokriti je pustil dve tarči, ki sta se jima pridružili še dve v stoječem položaju in tekmo je končal na 69. mestu.

"Vsaj najboljši naši današnji uvrstitvi ne moremo označiti za slabi, smo si pa želeli več. Sneg je precej počasen, precej je klancev in ves čas je potrebno garati na progi, naša forma pa ta trenutek ni na najvišji ravni. To se kaže tudi v velikih razlikah med tistimi res najboljšimi in v zaostankih do desetega mesta. Bolezen je v našem taboru pustila več posledic, kot smo mislili, vendar pa je pomembno, da zdržimo ameriško turnejo na čim boljših mestih in se pripravimo za svetovno prvenstvo," je dejal glavni trener slovenske ekipe Uroš Velepec.

Na najvišjo stopničko se je zavihtel biatlonec v rdeče-črno-rumeni barvni kombinaciji. Za Arnda Peifferja je to tretja zmaga v karieri, ki jo je kronal z vsemi desetimi zadetki na strelišču. Vodilnemu v svetovnem pokalu Norvežanu Tarjeiju Boeju je dolgo kazalo, da se bo uvrstil na stopničke, vendar se je moral ob koncu zadovoljiti z uvrstitvijo tik pod njimi; prednost v svetovnem pokalu pred Emilom Heglejem Svendsenom, ki ga ni v ZDA, pa je še povečal.

Izidi, moški, sprint (10 km):
1. Arnd Peiffer (Nem) 25:28,8 (0)
2. Martin Fourcade (Fra) + 15,9 (1)
3. Ivan Čerezov (Rus) 36,4 (0)
4. Tarjei Boe (Nor) 45,9 (1)
5. Carl-Johan Bergman (Šve) 53,2 (1)
6. Markus Windisch (Ita) 1:04,0 (0)
7. Christoph Stephan (Nem) 1:08,8 (0)
8. Lukas Hofer (Ita) 1:11,7 (2)
9. Alexis Boeuf (Fra) 1:13,5 (1)
10. Sergej Sednev (Ukr) 1:16,8 (1)
...
21. Jakov Fak (Slo) 1:48,2 (1)
23. Klemen Bauer (Slo) 1:49,0 (2)
69. Janez Marič (Slo) 4:04,2 (4)