V ospredju drugega dne je bil nedvomno obračun na 200 mešano, kjer je Radovljičanka Anja Klinar še enkrat dokazala, da v kombinaciji plavalnih slogov v Sloveniji nima konkurence. Drugouvrščena Tanja Šmid je v dvoboju dveh aktualnih evropskih podprvakinj sicer pokazala odlično pripravljenost, osebni rekord izboljšala za dve sekundi, a je bila prav toliko od prvega mesta. Še enkrat več je dobro formo potrdila mlada triglavanka Urša Bežan na tretjem mestu, ki je za kar za sedem sekund izboljšala osebni rekord v disciplini, v kateri že dlje ni nastopala.

V prvi disciplini drugega dne se je s prvo letošnjo zlato medaljo v posamični konkurenci okitil svetovni rekorder na 100 mešano Peter Mankoč, ki trenutno v Sloveniji nima pravega tekmeca. Mlada Žiga Cerkovnik iz Velenja in Anže Tavčar sta bila z novima osebnima rekordoma sicer blizu Mankoču, a daleč od presenečenja.

"Konkurenca je bila glede na to, da sem po SP treniral le malo, kar huda. Vsaj na 100 prosto so se predstavili nadarjeni mladi plavalci, ki pa jih čaka še veliko dela. Ob tem na prvenstvu nastopam v disciplinah, ki sicer ne sodijo med moje, 100 prosto denimo resno nisem plaval že tri leta," je po zmagi na 100 prosto povedal Mankoč in razkril, da si je po nastopu na SP v Dubaju vzel nekaj premora, celo nekaj dni preživel na smučanju, zdaj pa so se že začeli treningi za svetovno prvenstvo v Šanghaju, do katerega počitka ne bo več.

V ženski konkurenci je bila na 100 prosto najhitrejša olimpijka iz Olimpije Nina Sovinek pred Estonko Triin Aljand, ki nastopa za ljubljansko Ilirijo in Velenjčanko Nino Drolc.

Drugih naslovov na prvenstvu sta se razveselila triglavan Emil Tahirovič in ilirijanka Tjaša Vozel, ki sta zmagama na 100 prsno dodala še zmage na 50 prsno. Tahirovič je brez težav dobil dvoboj, v katerem je Ljubljančan Grega Plevelj v boju za srebro ugnal triglavana Robija Vovka, Vozlova pa je zmagala z velikim naskokom pred klubsko kolegico Ano Bjelajac, ki je z 32,95 dosegla nov slovenski kadetski rekord in za kanček sekunde ugnala tudi slovensko rekorderko Tino Meža iz Velenja. Druge zlate medalje v dveh dneh se je veselila tudi triglavnaka Urša Bežan, ki je bila najboljša na 200 hrbtno.

V moški konkurenci je Robi Žbogar iz Gorenjske banke Radovljice zmagal še na 200 hrbtno in 200 mešano ter osvojil četrto in peto zlato medaljo na prvenstvu. Svoj prvi članski naslov pa je osvojil mladi plavalec ravenskega Fužinarja Staš Slabe. V ženski konkurenci je z naskokom zmagala dvakratna mladinska evropska prvakinja iz ravenskega Fužinarja Tjaša Oder.

Prav na koncu so plavalci in plavalke Ilirije ter plavalke Olimpije nastopili še v štafetah na 4 x 50 prosto. Moška vrsta Ilirije z 1:33,63 poskrbela za nov slovenski rekord, pri dekletih pa so bile boljše in z 1:43,31 prav tako rekordne ilirijanke.