Naslednji nasprotnik najboljšega slovenskega boksarja Zavca bo Delgado. Ptujčan je septembra lani v ljubljanskih Stožicah ubranil naslov velterskega svetovnega prvaka po verziji IBF, ko je premagal Poljaka Rafala Jackiewicza. To bo njegova prva borba proti ameriškemu boksarju, z dvobojem pa si želi odpreti vrata v svet ameriškega boksa.

Od začetka leta se 34-letnik pripravlja na naslednji dvoboj s trenerjem Dirkom Dzemskim. Faza treningov in priprav je do sedaj potekala brez zapletov. Trenutno se nahaja v Nemčiji, kjer opravlja še zadnje sparing-borbe, v Slovenijo pa se bo vrnil teden dni pred dvobojem.

"Po dolgem času sem se pripravljal brez težav, ki bi mi povzročale kakšne pomisleke glede treninga ali dvoboja. Za svojega tekmeca Delgada sem izvedel šele včeraj. V glavi imam le eno stvar - zmago. Vsakdo je premagljiv, tudi Delgado. Imel sem manjše težave z levo ramo, ki pa je pozdravljena. Ta trenutek nimam težav in posvečam se le treningu. Na vsak način bi si na dvoboju želel res fantastično občinstvo, ki mi je bilo zmeraj v veliko podporo. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo, kajti so nekako moja druga polovica. Zagotovo se veselim dvoboja in upam na pomoč gledalcev," je za STA dejal Mr. Simpatikus.

Tudi Delgado je v fazi zadnjih priprav na dvoboj. Dejal je, da o takšnem dvoboju sanja vse od svojega 13. leta. Veseli se obiska Slovenije in borbe. Zaveda se, da je Zavec številka 1, na tem mestu pa želi biti tudi sam. The Truth (resnica), kot je vzdevek ameriškega boksarja, želi Združenim državam Amerike znova prinesti svetovni naslov. V svoji statistiki ima 24 zmag, devet porazov in en neodločen izid.

Prireditelji napovedujejo pet ali šest dvobojev, med katerimi se bo pomeril še en slovenski boksar Denis Simčič, ki bo drugič branil naslov v poltežki kategoriji po verziji WBF. V ring bo stopila tudi 20-letna nemška svetovna prvakinja Kristina Hammer, ki bo prvič branila svoj pas WBO v srednji kategoriji.