SES Boxing, klub za katerega nastopa Mr. Simpatikus, je sporočil, da bo Zavec - po Argentincu Rodolfu Martinezu in Poljaku Rafalu Jackiewiczu - še tretjič branil svetovno lovoriko na domačih tleh. Prizorišče dvoboja bo dvorana v ljubljanskih Stožicah, s katero ima Zavec odlične izkušnje, saj je v njej lanskega 4. septembra v spektakularnem dvoboju pred okoli 13.000 gledalci premagal Jackiewicza in drugič ubranil svetovni naslov v velterski kategoriji po verziji IBF.

"Dvoboja se zelo veselim. Še posebej zato, ker me na prizorišče vežejo izjemni spomini," o izkušnjah s Stožicami meni Zavec. O njegovem izzivalcu pri SES Boxingu za zdaj ostajajo skrivnostni, vsekakor pa bo uradno obelodanjen na uvodni novinarski konferenci, ki bo v naslednjem tednu. Že zdaj pa je znano, da bo dvoboj v petek, 18. februarja, ob 21.15 prenašala tudi slovenska nacionalna televizija (prav tako tudi nemška Sport1).

Kljub temu, da je do obračuna le nekaj več kot mesec dni, to za Ptujčana ne predstavlja velikih težav, saj je dobro pripravljen.

"Delali bomo po ustaljenem ritmu. Fizični del oziroma kondicija je že pod streho, za kar smo skrbeli od sredine novembra do zdaj, ko je na vrsto prišel tehnično-taktični del. V zadnjih treh tednih pred dvobojem bodo v ospredju 'sparingi'," zaključuje slovenski športnik leta, ki bo večino treninga opravil v tradicionalni bazi v Nemčiji.