Slovenska košarkarja v dresu Barcelone Jaka Lakovič in Erazem Lorbek sta se debelo uro pred začetkom dvoboja na sredini igrišča sproščala v spremstvu Gorana Jagodnika, saj so se slovenski reprezentanti zapletli v krajši pogovor. Kasneje sta ob uradni predstavitvi prejela aplavz navijačev v dvorani Stožice, podobno kot pred njima že Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš in trener Panathinaikosa Željko Obradović. S tribun je dvoboj z zanimanjem spremljal slovenski selektor Božidar Maljković, med gledalci pa je bilo med drugim moč opaziti tudi nekdanjega litovskega reprezentanta Arturasa Karnišovasa in trenerja Krke Aleksandra Džikića.

Nabito polne Stožice, kjer je med številnimi slovenskimi zastavami plapolala tudi španska, so hladno prho doživele že v uvodu dvoboja, saj so košarkarji Barcelone po zaostanku z 2:4 uprizorili pravo simultanko in med tretjo in sedmo minuto postavili delni rezultat 15:0 in tako povedli s 17:4. Ko je že kazalo, da katalonsko moštvo drvi do zanesljive zmage, sta zmaje na noge postavila rezervista Goran Jagodnik in Giorgi Šermadini, ki sta močno poživila igro. Tako so se Ljubljančani v 13. minuti približali na samo tri točke zaostanka (18:21), a so gostje na krilih dveh zaporednih trojk Juana Carlosa Navarra hitro znova pohodili stopalko za plin, v 17. minuti povedli s 34:21, na glavni odmor pa odšli z desetimi točkami naskoka. Glavni krvnik gostiteljev je bil v prvih 20 minutah prav Navarro, ki je ob odličnem metu zmajem nasul 17 točk in tako potrdil, da gre za izjemnega strelca.

Drugi polčas so znova bolje odprli gostje, ki so po košu Erazma Lorbka v 23. minuti povedli za 14 točk (45:31), a so se igralci trenerja Jureta Zdovca znova zbrali. Delni izid 12:0 jih je približal le na dve točki zaostanka (43:45) in sprožil eksplozijo na tribunah, s katerih je grmelo »Olimpija, Olimpija!«. Atmosfero so še bolj podžgali navijač, ki je med nastopom plesne skupine Zmajčice pritekel na igrišče, in košarkarji Olimpije, ki so po koših Jagodnika in Gregoryja dvakrat povedli za točko (50:49 in 52:51), pred odločilnimi desetimi minutami pa vodili za dve (54:52).

Medtem ko so se italijanski skavti na novinarski tribuni čudili peklenskemu vzdušju v Stožicah, se je na parketu bil trd boj. V 36. minuti je po zabijanju Šermadinija na semaforju pisalo 61:61, a so nato gostje hitro ušli na 66:61. Po dveh koših Jagodnika in enem Gregoryja so Ljubljančani znova povedli, a je na drugi strani zadel Navarro in pred zapravljenim zadnjim napadom zmajev odločil zmagovalca.