"To ni nenadna odločitev. Z Miletom smo bili, potem ko je končal igralsko kariero, na vezi praktično vsak drugi dan. Dali smo mu čas, da se spočije in odloči, zdaj pa smo veseli in ponosni, da je sprejel našo ponudbo. Menim, da smo zdaj popolnili strokovni štab do ravni, ki je Olimpija že dolgo ni imela," je bil zadovoljen s sklenjenim poslom direktor Olimpije Sanel Konjević.

Za mnoge je prihod Ačimovića v Olimpijo presenečenje. Jasno je bilo, da se bo otrok ljubljanskega kluba slej kot prej vrnil, toda da bo mesto športnega prevzel že letos, pred tedni ni napovedoval nihče. V Olimpiji so po odhodu Simona Sešlarja ves čas zatrjevali, da športnega direktorja ne potrebujejo, nekdanjega reprezentanta pa se je povezovalo s sodelovanjem z NK Ljubljano.

"Res je, da sem imel željo, da odprem nogometno šolo. S tem v zvezi sem se zaradi razmer za trening pogovarjal z Ljubljano. Toda kmalu sem uvidel, da ne bo šlo vse tako, kot sem si zamislil, ko sem bil v tujini. Zato sem se odločil, da sprejmem ponudbo Olimpije, ki je bil vedno moj klub," je dejal Ljubljančan, ki je poleg Olimpijinega nosil še dres beograjske Crveno zvezde, londonskega Tottenhama, francoskega Lilla, arabskega Al Ittihada, nazadnje pa je bil član dunajske Austrie.

Kot trdi Ačimović, novega delovnega mesta ni sprejel, da bi gledal v zrak in ničesar počel. "Če igralci in trener ne bi bili moja domena, tega dela ne bi sprejel. Jasno je, da bom skrbel za naš kader. Do konca prestopnega roka so še štirje dnevi, zato zdaj ne morem veliko storiti. Gotovo bomo v klub pripeljali kakšnega igralca, toda tisti, ki bi jih potrebovali, so si klube že izbrali. V tem času so na voljo le zastonj igralci ali pa tisti, ki so ekstremno dragi," posebnih novostih v igralskem kadru športni direktor ne napoveduje, prav tako pa ne napoveduje sprememb na trenerskih položajih:

"Z Dušanom Kosićem sem imel v zadnjem času veliko razgovorov, ravno tako s pomočnikom Alešem Čehom, mojim nekdanjim soigralcem. Oba dobro poznam in ne vidim nobenih težav. V klubu smo z njegovim delom zadovoljni, tako da verjamemo vanj in mu zaupamo. Kolikor vem, mu zaupajo tudi igralci, kar je izredno pomembno."

Ačimović se zaveda, da Olimpija trenutno ni v položaju, na katerem bi ljudje v klubu in okrog njega želeli, da je. Na prvenstveni razpredelnici je na sedmem mestu, njen zaostanek za vodilnim Mariborom je velikanski. Boj za prvaka je izgubljen, tretje mesto pa je dosegljivo in to bo tudi cilj v spomladanskem delu prvenstva.

"Razlogov, da je Olimpija trenutno le na sedmem mestu, ne poznam dobro. Najbrž je bilo pri tem nekaj smole, fantje se očitno niso zavedali, da so v klubu, kjer štejejo le zmage, ali pa so zaradi tega čutili prevelik pritisk. Zdaj sem tukaj, da jim pomagam. Želimo, da bi se prebili na tretje mesto, če pri tem ne bomo uspešni, se svet ne bo podrl. Če bomo četrti ali peti, fantje tega ne smejo jemati kot tragedijo. Jasno pa je, da bo v naslednji sezoni to drugače," čudežev v kratkem času ne obljublja Ačimović, ki se ne obremenjuje z reprezentančnima kolegoma Zlatkom Zahovičem in Miranom Pavlinom, ki sta na enakem položaju pri Mariboru oziroma Luki Kopru.

"Mene Zahovičevo in Pavlinovo delo, ki ga očitno odlično opravljata, ne zanima, in na naše rivalstvo ne gledam tako kot mediji. Je pa res, da očitno z Zlatkom ne moreva eden brez drugega. Nekoč sva se borila za mesto v reprezentančni enajsterici, zdaj se bova na drugačen način. Dejstvo je, da je tekma med Mariborom in Olimpijo velik derbi, a prinaša le tri točke. Zato so enako pomembne tudi druge tekme."