1. četrtina:

Olimpija je prva povedla v tekmi (2:0), vendar njeno vodstvo ni dolgo trajalo. V peti minuti tekme je Barcelona na krilih Navarra povedla za 4 točke (4:9), trener Olimpije Zdovc pa se je odločil za minuto premora. Naleta Špancev to ni ustavilo, Slovenec Erazem Lorbek je zadel za 13:4 v korist Barcelone, nad njim pa je bila storjena še osebna napaka. Za šesto točko Olimpije je končno uspelo zadeti Šermadiniju, ki mu je nato pripadel še prosti met (7:17). Po prvi četrtini je rezultat 11:19 za Barcelono.

2. četrtina:

Drugo četrtino je Olimpija začela dobro, zadela sta Gregory in Šermadini, Ljubljančanom se je tako košarkarjem Barcelone uspelo približati na 15:19, kar je španskega trenerja Pascuala prisililo, da je vzel minuto odmora. Jagodnik je Stožice s trojko spravil na noge, ko je izid znižal na le tri točke zaostanka (18:21), Navarro pa je takoj vrnil z dvema trojkama (18:27) in s tem do 4 minute druge četrtine zabeležil že petnajst točk. Do sedme minute 2. polčasa je Barcelona vodila že za 13 točk. Minuto in pol do konca prvega polčasa je prve točke na tekmi uspelo doseči tudi Vladu Ilievskemu, ki je dvakrat dosegel po dve točki, po drugem košu pa je zadel še prosti met, saj je bila nad njim storjena še osebna napaka. Po prvem polčasu je Barcelona vodila s 36 proti 26.

3. četrtina

Pri Olimpiji je drugi polčas s trojko začel Markota, ki je izid za kratek čas znižal na manj kot deset točk razlike (29:38), kmalu pa je Barcelona povedla za +14, kar je bila do takrat tudi najvišja prednost na tekmi. Pomembno trojko za osem točk razlike je v četrti minuti drugega polčasa zadel Ilievski (37:45), sledila pa sta mu še Gregory (39:45) in z odlično potezo tudi Ožbolt, ki je v tem trenutku dosegel šele prvi točki na tekmi. Olimpija se je Barceloni tako približala na 41:45, Pascual pa je vzel minuto odmora. Tudi zatem je Olimpija nadaljevala s svojim nizom in se za kratek čas Barceloni približala le na dve točki razlike. Košarkarji Barcelone so takoj spet povišali prednost za štiri točke (43:49), a se Ljubljančani niso dali in znova prišli le do dveh točk razlike, minuto in pol do konca tretje četrtine pa je Goran Jagodnik s trojko Stožice ponovno spravil na noge, Olimpija je namreč povedla s 50:49. Po koncu tretje četrtine Olimpija vodi s 54:52!

4. četrtina

Kot vse prejšnje evroligaške tekme se je Olimpiji tudi tokrat obetala infarktna končnica. Zadnjo četrtino so s trojko začeli gostje in povedli, s točkama Ožbolta in izjemno pomembno trojko Markote pa je Olimpija prišla do svoje najvišje prednosti na tekmi (+4), osem minut do konca tekme je bil namreč izid 59:55. Po točkah Lorbka in Grimaua je bil izid izenačen, po osebni napaki, ki jo je v napadu zagrešil Goran Jagodnik, pa je Jure Zdovc vzel minuto odmora. S prostima metoma je Navarro poskrbel za minimalno prednost Kataloncev, ki pa jo je po odlični asistenci Ilievskega izničil Šermadini - 61:61. Ljubljančanom pa je zatem popustila zbranost, dvakrat so izgubili žogo, Barcelona pa je povedla s 66 proti 61. Sledile so štiri točke Gorana Jagodnika in izid je bil v 38. minuti 65:66, napad pa je po napaki gostov imela Olimpija. Minuto do konca tekme je zadel Gregory in Olimpija je ponovno vodila s točko prednosti, 67:66. Barcelona je takoj zatem prek Navarra povedla z 68 proti 67, zadnji napad pa je bil na strani Olimpije, a je ta izjemno priložnost za zmago nad aktualnim evropskim prvakom na žalost zapravila.

Tu pa si lahko preberete intervju z Jako Lakovičem.