Ljubljana V Mini teatru bodo danes premierno uprizorili igrano-animirano predstavo Sapramiška 2 - Sapramišja sreča avtorice Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla.

Kot so povedali v gledališču, gre za nadaljevanje zgodbe vsem dobro poznane Sapramiške, ki tokrat išče srečo. Noče poslušati prijateljev, ki ji svetujejo, naj popravi razmajano hiško, preden bo prišla zima. Sapramiška jih ošabno zavrne, ko pa snežni metež podre njeno domovanje, postane tako črnogleda, da si želi le še umreti. Prijatelje, ki ji ponudijo pomoč, njena neprijaznost odžene, pri njej pa ostane le Regica, ki ji zaupa modrost, s pomočjo katere bo našla izgubljeno srečo - tako začne Sapramiška dobesedno uresničevati pregovor, da je vsak svoje sreče kovač. Pot do kovačije je zahtevna in polna nevarnosti, in črnogleda Sapramiška jadikuje nad svojo usodo. Kljub temu varno prispe do Kovača, pri katerem nato vso noč kuje svojo srečo - majhno srce.

Zgodbo bo vizualno predstavil tandem son:DA (Metka Golec in Miha Horvat), ki je ustvaril mehke, tople linije in presenetljive podrobnosti, s katerimi bo pričaral zelo realistično občutje pravljičnega sveta, v katerem živali poosebljajo človeške lastnosti. Kot so povedali ustvarjalci, je predstava primerna tako za najmlajše in malo večje otroke, ki bodo v pravljici prepoznali poteze in situacije iz resničnega sveta, pa tudi za odrasle, ki se bodo ob pravljičnih likih spomnili na tisto, kar je v življenju najpomembnejše - na prijatelje in odgovornost za lastno srečo.

V predstavi bodo nastopili Vesna Zornik, Violeta Tomič, Tadej Pišek, Svetlana Makarovič, Ljerka Belak in Robert Waltl. nr