Po prepričanju odvetnika nekdanjega obrambnega ministra Karla Erjavca Luke Podjeda je to, da očitki tožilstva, zapisani v obtožnem predlogu, iz pričanje v pričanje vodenijo, potrdilo tudi današnje zaslišanje Jelušičeve, vendar pa tega, kaj je pred sodiščem povedala ministrica, ni želel komentirati, ker da gre za zaprt postopek.

Je pa Erjavec po zaslišanju ponovil, da s podpisom pogodbe o nakupu oklepnikov Patria, ni bila povzročena škoda, kar se bo po njegovem izkazalo tudi na sodišču. "Vsi dokazi, ki se izvajajo, namreč kažejo v to smer," pravi. Ob tem pa dodaja, da je tožilka trdoživa in vztrajna in "da se trudi iz kamna narediti vodo".

Nekdanji obrambni minister je komentiral tudi izjavo, ki jo je po sredinem zaslišanju dalo obrambno ministrstvo in v katerem je to zanikalo Erjavčeve trditve, da je Jelušičeva na sredinem pričanju potrdila navedbe obrambe, da pri nakupu oklepnikov ni prišlo do materialne škode.

"Res je, da ministrica ni rekla, da škoda ni bila povzročena, je pa s tem, ko je potrdila, da so bili oklepniki uvedeni v Slovensko vojsko, da se uporabljajo in da so bili poslani v Afganistan, lahko vsakomur jasno, da škoda ni bila povzročena. Sicer bi ti oklepniki stali nekje na dvorišču," je dejal Erjavec.

Erik Kopač bo zaslišan v sredo

Jelušičeva je v sredo in danes na sodišču nastopila kot priča obrambe, v sredo pa bo zaslišana še kronska priča tožilstva, izvedenec obrambne stroke Erik Kopač.

Tožilka Branka Zobec Hrastar, ki med sodnim procesom ne daje izjav, je Erjavca in nekdanjega načelnika Generalštaba Slovenske vojske Albina Gutmana obtožila nevestnega dela v službi v postopku nakupa oklepnikov Patria. Z nakupom naj bi povzročila vsaj za 16,8 milijona evrov škode, zlasti z naročilom 25 neopremljenih osemkolesnih oklepnikov. Poleg tega jima očita, da sta od sprva načrtovanih 70 patrij, opremljenih s 30-milimetrskim topom, naročila le šest takšnih patrij.