Sodišče je danes namreč izreklo tri vrste kazni: obsodilno, oprostilno in zavrnilno. Obsojena sta tako le Florjančič in Novakova, in sicer za izplačilo avtorskih honorarjev brez avtorske pogodbe ali druge zakonske osnove in pomoč pri tem ter za neupravičeno izplačilo nadomestil hčerkama Florjančiča in njunima partnerjema za prenočitev v Portorožu v času strokovne konference FOV.

Pri kazni je sodišče upoštevalo, da sta obsojenca upokojenca in da je šlo za manjše vsote denarja, kot je sprva trdilo tožilstvo. Florjančič je tako dobil leto dni pogojne kazni, Novakova pa pet mesecev, oba ob preizkusni dobi dveh let. Oba morata plačati tudi denarno kazen, Florjančič pa mora vrniti tudi premoženjsko korist v višini 9.700 evrov. Obsojenca morata v tej točki obtožnice kriti tudi stroške sojenja in takse.

Drago Vuk je bil oproščen obtožbe zlorabe funkcije

Drago Vuk je bil oproščen obtožbe zlorabe funkcije in poneverjanja listin. Kot je ugotovilo kranjsko sodišče, Vuk ni mogel izkoristiti funkcij prodekana in profesorja, saj FOV v letih 2002 in 2003 ni imel določene metodologije obračunavanja pedagoških ur. Premalo dokazov je bilo tudi pri obtožbi glede okoriščenja s pomočjo fiktivnih službenih potovanj.

Tožilka Renata Vodnjov je po razglasitvi obsodbe povedala, da bo premislila, ali se bo v določenem delu pritožila. Za napoved pritožbe ima osem dni časa, za vložitev pa 15 dni. Sodni senat se je namreč pri obsodbi odločil za krajšo pogojno kazen in krajšo preizkusno dobo, znižal pa je tudi s strani tožilstva zahtevano denarno kazen za Florjančiča.

Kranjsko tožilstvo je Florjančiču, Vuku, Novakovi, Miroljubu Kljajiću in Goranu Vukoviču očitalo zlorabo položaja in pravic, ker naj bi v letih 2002 in 2003 sebi in drugim zaposlenim na fakulteti iz šolnin izrednih študentov nezakonito izplačali za približno 839.000 evrov preveč honorarjev. Del obtožnice je bil umaknjen na osnovi ugotovitev ekonomske izvedenke, drugi del pa v začetku januarja, ko je tožilstvo presodilo, da za nekatera očitana dejanja ni dovolj dokazov.