Slovenski skakalci so na koncu s svojim najboljšim, Prevcem, ostali tik pod deseterico in tako ponovili sobotni dosežek, ko je bil Prevc 11. A mladi slovenski skakalec se je tokrat v težkih vremenskih razmerah in močnem sneženju izkazal v drugi seriji. Po prvi je bil na 24. mestu, v drugem poskusu pa je pristal pri 125 metrih, kar je bila šesta daljava druge serije. Številni skakalci, ki so bili po polovici pred Prevcem, so v drugem skoku svojo uvrstitev pokvarili in mladi triglavan je na koncu pridobil 12 mest.

Obratno pot je ubral Jurij Tepeš. Po polovici tekme je imel z 12. mestom lepo priložnost, da popravi svojo doslej najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu (15. mesto na poletih v Harrachovu), vendar je v drugi seriji skočil le 112 metrov, tako da je nazadoval po lestvici in tekmo končal na mestu, kjer je bil po prvi seriji Prevc. Napredoval pa je tudi Damjan, ki je bil po prvi seriji 16., na koncu pa za dve mesti boljši in je drugič v tej sezoni osvojil točke po 13. mestu v Saporu. Robi Kranjec je obstal v kvalifikacijah.

"Danes se nam je izšlo bolj po pričakovanjih. Računali smo že, da smo bolj močna ekipa in da lahko še kdo prihaja v točke. Danes smo se znašli dobro, Peter je pokazal, da zna veliko izvleči tudi v težkih razmerah, vesel sem tudi Jernejevih točk in Jurijevih. Za Zakopane pa lahko rečem, da je Peter odlično odskakal, od drugih pa smo na prvih dveh tekmah pričakovali malo več. Mogoče smo potrebovali kakšno tekmo več, da smo danes to naredili in gremo lažje naprej," je nastope v poljski Meki skokov ocenil trener Matjaž Zupan.

Na vrhu je razplet zadovoljil poljske navijače, čeprav je bil junak tokrat Kamil Stoch. Skakalec, za katerega je prav skakalnica Wielka Krokiew njegova domača, saj je član tukajšnjega kluba, je na najboljši možni način zamenjal Adama Malysza in dosegel prvenec v svetovnem pokalu. Starejši, uspešnejši in slavnejši poljski skakalec je bil tokrat v glavni vlogi žal le zaradi padca v prvi seriji. Potem ko je skočil 120 metrov, mu je med vožnjo po doskočišču raztegnilo smuči in je nerodno padel. Po prvih podatkih si je Malysz poškodoval koleno; s prizorišča so ga na pregled v bolnišnico odpeljali z reševalnimi sanmi, za zdaj pa še ni znano, kako huda je poškodba. Malysz je v petek v Zakopanah sicer prekinil skoraj štiriletno sušo pri zmagah v svetovnem pokalu.

Stoch je vodil že po prvi seriji in je tudi v drugi obdržal trdne živce. S 127 metrov dolgim skokom je uspešno odgovoril Hildeju, ki je pred njim pristal meter dlje in prevzel vodstvo. Na tretje mesto je s šestega napredoval Uhrmann, ki je s 131,5 metra imel najdaljšo daljavo finala, izgubila pa sta Koch, po prvem delu tretji, na koncu pa šele deveti, ter novi nemški prvi skakalni mož Severin Freund; s četrtega je nazadoval na šesto mesto.

V skupnem seštevku je v vodstvu tudi po današnji tekmi ostal Thomas Morgenstern. S sedmim mestom je le malenkost izgubil v primerjavi s tekmeci; ima 1384 točk, danes četrti Simon Ammann 953, tretji je Andreas Kofler z 915. Malysz je četrti z 835. Med Slovenci je najvišje ostal Kranjec s 181 točkami na 23. mestu, a se mu je zdaj povsem približal Peter Prevc, ki je s 159 točkami mesto za njim.