Brez finala so v slovenskem taboru ostali Robert Kranjec na 31., Jurij Tepeš na 34. in Jernej Damjan na 38. mestu. Tako je druga od treh tekem svetovnega pokala v poljskem zimskem središču slovenskemu taboru prinesla podoben izplen kot uvodna - enega finalista. Tudi tokrat je bil to najmlajši v ekipi Prevc.

Mladi skakalec kranjskega Triglava je bil tokrat odličen in je po slabem kvalifikacijskem skoku pokazal dobra skoka ter končal prvo serijo na repu deseterice. V finalu pa je imel zelo slabe razmere, a je kljub temu zadržal visoko uvrstitev in tekmo končal na enajstem mestu ter tako ponovil dosežek iz Innsbrucka.

Finalno serijo je zaznamoval spremenljiv veter, ki se je v hrbet najbolj okrepil prav pred nastopom zadnjih desetih skakalcev. Na samem vrhu štirikratni olimpijski prvak Ammann, ki je to zimo zmagal prvič po novoletni zmagi v Garmisch-Partenkirchnu, ni dopustil presenečenja. Očitno se ob pravem času - pred bližnjim svetovnim prvenstvom v Oslu - vrača v pravo formo.

Drugo mesto si je v finalu priskakal vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Morgenstern, tretje pa z najdaljšo daljavo finalne serije Hilde.

Morgenstern ostaja prepričljivo v vodstvu svetovnega pokala (1348 točk), na drugo mesto se je po današnji zmagi povzpel Ammann, ki za "Morgijem" zaostaja za 445 točk, tretji je Avstrijec Andreas Kofler (901). Najboljši Slovenec je Kranjec (181) na 23. mestu.

V nedeljo bo v Zakopanah na sporedu še tretja tekma svetovnega pokala, tista, ki bi morala biti na sporedu že decembra lani v Harrachovu. Prva serija se bo začela ob 14.45.