Na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskih poletih so nastopili trije Slovenci, potem ko je v kvalifikacijah izpadel Primož Pikl. Najboljši je bil Kranjec, ki je že po prvi seriji zasedal sedmo mesto. Kranjec je v prvi seriji pristal pri 209 metrih, skoraj padel in se nato komaj ujel. Žirija je zatem začela zniževati nalet, vodstvo po prvi seriji pa si je ob točkah pribitka zaradi znižanega zaleta s skokom 196,5 metra priboril Thomas Morgenstern.

Dobro je nastopil tudi 21-letni Naglič, ki je poletel do osebnega rekorda pri 176,5 metra in napovedal prve točke svetovnega pokala v svojem premiernem nastopu. Jurij Tepeš je skočil za Avstrijcem Stefanom Thurnbichlerjem, slednji je pristal pri 210 metrih in žirija ne nemudoma znižala nalet. Ljubljančan je poletel do 180 metrov in se prav tako uvrstil v finalno serijo.

V finalu je Naglič v nehvaležnih vetrovnih pogojih pristal pri 148 metrih, Tepeš pa je bil s 180,5 metra nekoliko daljši, s čimer je osvojil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, saj je bil na koncu 15. Desetič v karieri se je dokopal do točk v tem tekmovanju. Napad na vrh je v finalu načrtoval Kranjec, ki je v težkih razmerah potegnil do 189 metrov in ob svojem poletu prevzel vodstvo.

Za poletom Kranjčana sta za njim zaostala Norvežan Tom Hilde in Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki sta skočila v boljših razmerah. Četrti iz prve serije Avstrijec Koch je poletel do izjemnih 213 metrov in za 1,5 metra zaostal za rekordom skakalnice. Malysz je pristal za Kochom, polomil pa ga je tudi Norvežan Bjoern Einar Romoeren, ki je zaostal tudi za Kranjcem. Na vrhu zaletišča je bil le še Morgenstern, ki je doskočil pri 190,5 metra in se moral zadovoljiti z drugim mestom, medtem ko se je rojak Koch veselil prve zmage v svetovnem pokalu v enajsti sezoni nastopanja.

"Po današnji tekmi smo zadovoljni, vsekakor. Robi je prišel do četrtega mesta, tik pod oder za zmagovalce, kar je vsekakor zelo velik uspeh. Jurij je naredil najboljši rezultat v svetovnem pokalu, čeprav je imel mogoče malo smole v prvi seriji. Že na treningu in v kvalifikacijah je prikazal zelo suverene polete. Tu je še odličen nastop Tomaža Nagliča, ki je prvič prišel v svetovni pokal, prvič letel in takoj dosegel točke. Dosegel je zelo lep rezultat, še več kot smo si upali pričakovati od njega. Za nami je lep dan, smo zadovoljni in tako gremo v jutrišnji dan še bolj sproščeni," je po današnjem dnevu dejal glavni trener Matjaž Zupan.

"Po današnji tekmi sem zadovoljen, saj je četrto mesto zelo lep rezultat. Lahko bi bilo tudi bolje, ampak počasi. Lahko bi bilo bolje, lahko pa tudi slabše, tako da je za prvo tekmo ta rezultat super," pa je bil kratek Kranjec.

V nedeljo bo v Harrachovu na sporedu še druga tekma za svetovni pokal v poletih z začetkom ob 13.45.