Šesto preizkušnjo Tour de Ski je naša edina preostala tekmovalka začela z drugega mesta, 40 sekund za vodilno v skupnem seštevku Kowalczykovo, ki se je kot prva podala na 15 kilometrsko progo. Poljakinja je začela silovito in prednost pred našo tekačico večala, tudi zasledovalke pa so se Dolanki počasi približevale. Na pet kilometrov je Majdičeva pritekla skupaj s Švedinjo Charlotte Kalla in Italijankama Longo ter Follisovo - zaostanek je bil malce manj kot minuta. Te tekmovalke so se držale skupaj tudi v nadaljevanju proge in na 10 kilometrov prišle skupaj s dokaj podobnim zaostankom kot na 5 kilometrov.

Prva je v cilj prišla Poljakinja, ki pa je v zadnjem krogu precej popustila in ciljno črto prečkala le z 22 sekundami prednosti pred domačinko Follisovo, tretja pa je bila njena rojakinja Longa z zaostankom 22,6 sekunde. Na četrtem mestu je končala Kalla, ki je zaostala 23 sekund, naša tekačica pa je osvojila peto mesto. V primerjavi z vodilno Kowalczykovo je še pridobila tri sekunde.

Po tekmi je bila zmagovalka obeh sprintov na letošnjem Tour de Ski vidno zadovoljno in je dejala: "Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna, saj je bila to ena boljših tekem zame v prosti tehniki. Končno nam je uspelo dokazati, da se vsa ta vlaganja v trening v prosti tehniki obrestujejo. Na začetku tekme sem v prvem vzponu sicer precej izgubila glede na ostale, ki so mi ušle ravno na tem mestu tudi v zadnjem krogu. So nižje tekmovalke in so lahko izbrale hitrejšo tehniko, tako da so lahko tekle hitreje kot jaz. Na koncu sem se za zadnje tri kilometre zelo trudila, da mi ne bi preveč pobegnile in mislim, da mi je to uspelo kar dobro. Tour bo še precej zanimiv, za soboto in nedeljo je napovedan dež, kar pomeni, da bodo 'štrene' še dodatno premešane zaradi vremena, ampak jaz upam, da v našo korist."

V petek je na Touru dan počitka, nato pa še velika odločitev, ki bo po sobotni klasični preizkušnji na 10 km dokončno dala zmagovalko v nedeljo, ko se bodo dekleta pomerila na 9 km v prosti tehniki.

*Izidi:
- Tour de Ski, 6. tekma, ženske, 15 km (prosto)

1. Justyna Kowalczyk (Pol) 37:41,7
2. Arianna Follis (Ita) + 22,2
3. Marianna Longa (Ita) 22,6
4. Charlotte Kalla (Šve) 23,7
5. Petra Majdič (Slo) 36,4
6. Anna Haag (Šve) 1:41,4
7. Krista Lahteenmaki (Fin) 1:45,0
8. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Nor) 2:21,4
9. Therese Johaug (Nor) 2:44,5
10. Alena Prochazkova (Slk) 2:47,7

- skupno Tour de Ski (po 6. tekmi od 8):
1. Justyna Kowalczyk (Pol) 1:42:34,7
2. Arianna Follis (Ita) + 27,7
3. Marianna Longa (Ita) 33,4
4. Charlotte Kalla (Šve) 39,5
5. Petra Majdič (Slo) 51,5