Petra Majdič se je po lanskem februarju, ko se je na olimpijskih igrah v Vancouvru hudo poškodovala in si zlomila rebra, spet prebila na sam vrh. Potem ko je bila letos že druga, tretja, četrta in peta, je bila tokrat nepremagljiva in je v vseh tekih, tako kvalifikacijskem kot tudi četrtfinalnem, polfinalnem in finalnem, z vsemi opravila prepričljivo. S to zmago se je Majdičeva zavihtela na skupno drugo mesto Tour de Skija.

Tretja tekma Tour de Skija je ponudila prvi sprint. Od tega je veliko pričakovala tudi Vesna Fabjan, ki pa je obstala že v kvalifikacijah. Na prizorišču svetovnega prvenstva 2005 je odlično s kvalifikacijami opravila Petra Majdič, ki je postavila najboljši čas med vsemi, s 24. mestom kvalifikacij in uvrstitvijo v zaključne boje pa si je prve sprinterske točke za svetovni pokal priborila tudi Barbara Jezeršek.

V izločilnih bojih Majdičeva ničesar ni prepuščala naključju. V prvi skupini je najbližjo zasledovalko, Japonko Madoko Natsumi, premagala za kar 4,5 sekunde in s tem napovedala boj za sam vrh. Barbara Jezeršek je imela v četrtfinalu nekaj težav z malce slabšimi smučmi, tako da je precej zaostala in se na koncu morala zadovoljiti s 27. mestom.

Na drugi strani je Majdičeva s tekmicami pometla tudi v polfinalu. Najbližjo zasledovalko je premagala za debele štiri sekunde. Poleg Majdičeve se je neposredno v finale prebila tudi Slovakinja Alena Prochazkova. Iz drugega polfinala sta v finale napredovali Kowalczykova in Jacobssenova, po času pa še Finka Aino Kaisa Saarinen in Rusinja Julija Ivanova.

V velikem finalu je sledila ustaljena predstava Majdičeve. Na startu je bila najhitrejša, nato nekaj časa še pustila tekmicam dihati za ovratnik, na polovici proge pa močno pospešila, si nabrala ogromno prednost in v cilju zmago slavila z velikim naskokom več kot štirih sekund.

"Zelo sem vesel, da je Petra po dolgem času dočakala svojo naslednjo zmago v svetovnem pokalu. Kot vsaka tekma je bila tudi ta naporna. Vse je mogoče izpadlo zelo suvereno, a za to smo se morali zelo potruditi na vseh področjih, obrestovale pa so se nam tudi odločitve o vseh malenkostih, na katere smo bili pozorni. Koncentracija vseh je bila vseskozi na zelo visoki ravni, odlični so bili tudi serviserji. A zdaj časa za počitek ni, že jutri nas čaka nova tekma. V tem času do tekme je najprej na vrsti uradna razglasitev rezultatov, nato si bo Petra končno lahko privoščila nekaj za pod zob, sledi pa še sestanek za jutrišnjo tekmo in priprava smuči ter nekaj ur spanca. Zjutraj nas takoj čakajo testiranja za tekmo, v kateri do zdaj še nismo bili uspešni kot bi si želeli. Naredili bomo vse, da bo jutri Petra lahko pokazala svojo kakovost tudi v tej disciplini," je po tekmi povedal trener Majdičeve Ivan Hudač, medtem ko športnica ni dajala izjav za javnost.

V moški konkurenci, kjer Slovenci ne nastopajo, se je zmage po dramatičnem fotofinišu veselil Šved Emil Joensson, z drugim mestom pa se je moral zadovoljiti Kanadčan Dewon Kershaw. Tretji je bil Švicar Dario Cologna. V ponedeljek bo v Oberstdorfu na sporedu še dvojno zasledovanje, dekleta bodo ob 15.45 tekma na 2 x 5 kilometra, fantje pa ob 12.30 na 2 x 10 km.

Izidi smučarskega teka za svetovni pokal v Oberstdorfu.

- klasični sprint:
- ženske:
1. Petra Majdič (Slo)
2. Justyna Kowalczyk (Pol)
3. Astrid Jacobsen (Nor)
4. Alena Prochazkova (Slk)
5. Julija Ivanova (Rus)
6. Aino Kaisa Saarinen (Fin)
...
27. Barbara Jezeršek (Slo)
32. Vesna Fabjan (Slo)

- moški:
1. Emil Joensson (Šve)
2. Dewon Kershaw (Kan)
3. Dario Cologna (Švi)
4. Simen Oestensen (Nor)
5. Aleksej Petuhov (Rus)
6. Aleksander Legkov (Rus)

Skupni vrstni red tekaške turneje Tour de Ski in svetovnega pokala.

- ženske:
- Tour de Ski (po 3. tekmi od osmih):
1. Justyna Kowalczyk (Po) 35:13,8
2. Petra Majdič (Slo) + 44,4
3. Aino-Kaisa Saarinen (Fin) 1:00,3
4. Marianna Longa (Ita) 1:01,9
5. Astrid Jacobsen (Nor) 1:09,2
...
23. Barbara Jezeršek (Slo) 2:49,6
51. Vesna Fabjan (Slo) 5:01,5

- skupno svetovni pokal (po 12. tekmi od 31):
1. Marit Bjoergen (Nor) 760 točk
2. Justyna Kowalczyk (Pol) 685
3. Arianna Follis (Ita) 474
4. Charlotte Kalla (Šve) 431
5. Petra Majdič (Slo) 372
...
31. Vesna Fabjan (Slo) 80
40. Katja Višnar (Slo) 60
63. Barbara Jezeršek (Slo) 16

- moški:
- Tour de Ski (po 3. tekmi od osmih):
1. Dario Cologna (Švi) 49:09,9
2. Dewon Kershaw (Kan) + 3,7
3. Aleksander Legkov (Rus) 23,1
4. Alex Harvey (Kan) 36,9
5. Marcus Hellner (Šve) 51,0

- skupno svetovni pokal (po 12. tekmi od 31):
1. Aleksander Legkov (Rus) 610 točk
2. Dario Cologna (Švi) 596
3. Marcus Hellner (Šve) 393
4. Emil Joensson (Šve) 336
5. Lukaš Bauer (Češ) 331