Kranjec (130,0 m/126,0) je v prvi seriji skakal v dvoboju proti Nemcu Martinu Schmittu in izgubil, a na koncu vseeno dosegel najboljšo slovensko uvrstitev dneva. "V Garmischu sem odskakal kar v redu. V drugem delu leta imam še nekaj težav, saj me še ne odnese tako, kot bi želel, ampak ostale stvari so pa kar na svojem mestu. Danes sem z rezultatom zadovoljen. Poklopilo se je tudi z vremenom, saj so bili trije ali štirje skakalci, ki so realno boljši od mene, še za mano, tako da sem bil na koncu uvrščen na dobro 11. mesto," je po tekmi povedal Kranjec.

Peter Prevc (125,5/117,7), ki je "izločil" Rusa Denisa Kornilova, je bil na koncu 27. (sprva so mu pri Fisu pripisali mesto slabšo uvrstitev). Primož Pikl (112,5/112,5), ki je skakal proti Norvežanu Andersu Jacobsenu (ta je bil na koncu četrti), je prav tako po spremembi vrstnega reda na koncu pristal na 38., Jurij Tepeš (123,5/111,4), ki je meril moči s Poljakom Kamilom Stochom, pa na 39. mestu.

"Tekma je bila, kakršna je bila. Za nas je bilo na koncu vseeno v redu. Videli smo, da lahko tudi z napakami v takšnih pogojih iztržimo dobre skoke. Mogoče sta malce smole imela Peter in Jurij, ki sta imela številko povsem na začetku, ko še ni bilo vzgonskega vetra. A po drugi strani bi lahko dobila tudi precej slabše pogoje. Sama tekma pa je bila težka, videlo se je, da so tudi najboljši lahko ranljivi v takšnih razmerah. A končna odločitev po eni seriji je prava, saj če bi tekmo prelagali, je sploh ne bi izpeljali," pa je povedal trener slovenske vrste Matjaž Zupan in dodal: "Menjav v ekipi ne bomo delali pred nadaljevanjem turneje. Fantje so danes na tekmi pokazali ene boljših skokov, tudi Jurij in Primož, tako da gremo naprej v enaki postavi."

Prvo serijo je zaznamoval spremenljiv veter, zaradi česar so morali prireditelji nekajkrat skrajšati zalet in prekiniti tekmovanje, na koncu pa so odpovedali še finalno serijo. To bodo bržčas zelo obžalovali v avstrijskem taboru, saj je bil njihov najboljši Martin Koch na desetem mestu.

Največje "žrtve" spremenljivih razmer so bili sicer zmagovalec uvodne tekme in prvi favorit, Avstrijec Thomas Morgenstern, ki je bil na koncu le 14., drugi iz Oberstdorfa, Finec Matti Hautamäki, ki je pristal na 31. mestu, in še en Avstrijec Andreas Kofler, ki je imel med letom veliko težav in se ob pristanku komajda ujel. Na koncu je bil zadnji, 50. in že zapravil možnosti za ubranitev naslova zmagovalca novoletne turneje.

Do zmage je po zaslugi dovolj dobre daljave in dodatnih točk za znižanje naleta in vetrovnih razmer prišel Ammann, ki je za slabe štiri točke ugnal Karelina in Malysza, ki je zaostal 4,1 točke. Oba sta bila daljša od Ammanna (132,5 oziroma 132 m).

Najdaljši skok je uspel Fincu Villeju Larintu, ki je pristal pri 140,5 metra, a nato padel in tekmovanje končal šele na 28. mestu. Njegov rojak in petkratni zmagovalec turneje Janne Ahonen je popravil vtis s prve tekme in pristal na petem mestu.

V skupnem seštevku turneje kljub današnjemu spodrsljaju še vedno vodi Morgenstern (415,2 točke) pred Ammannom (401,7) in Hautamäkijem (388,7). Kranjec je na 13. (357,1), Prevc (352,0) pa na 16. mestu. V svetovnem pokalu prav tako vodi Morgenstern (723 točk), Kofler je drugi (525), Prevc kot najboljši Slovenec pa 24. (68).

Že v nedeljo skakalce čakajo kvalifikacije za tretjo tekmo turneje, ki bo v Innsbrucku.