Slovenska reprezentanca je pred odhodom na novoletno turnejo vadila v Kranju, kjer je imela po besedah glavnega trenerja Matjaža Zupana kljub slabemu vremenu zelo dobre pogoje. "Zahvalil bi se rad vsem, ki skrbijo za skakalnico, saj smo imeli kljub slabemu vremenu, odjugi in dežju, zelo dobre pogoje za trening. V Kranju smo imeli štiri tehnične skakalne treninge in tudi kondicijsko vadbo. Hladilni sistem na zaletišču ter umetni sneg na doskočišču sta nam omogočila dva dneva treningov in to prav zadnja, ko je bilo skoke še mogoče opraviti. Videl sem kar nekaj lepih skokov naših tekmovalcev, zato sem prepričan, da lahko na naslednjih tekmah naredimo korak naprej," je povedal Zupan.

"Glede na to, da je padal dež, nam je trening zelo dobro uspel. Kot vsako leto ni bilo pravega časa za praznike. Vadba je dobro potekala in sem vesel, da imam v počepu boljše občutke. Imam sestavljen okvir in se na skakalnici bolje znajdem, kot sem se pred tem v sezoni," je dejal Kranjec, najboljši slovenski skakalec zadnjega obdobja, ki pa mu v tej zimi ne gre po načrtih.

Prevc je na 27. mestu skupnega seštevka pokala trenutno najvišje uvrščeni slovenski skakalec zime. V švicarskem Engelbergu je bil 19. decembra 17. "Pričakujem, da bom nadaljeval zgodbo iz Engelberga in dosegal dobre rezultate, ki so se mi pred tem štirikrat izmaknili," je na novinarski konferenci tik pred odhodom v Oberstdorf upanje izrazil Prevc.

"Na zadnjih treningih mi ni šlo šlo željah. Želim si ponovno uvrstitve med trideseterico pokala. Vse štiri skakalnice, posebej Oberstdorf in Garmisch-Partenkirchen, mi dokaj ustrezajo," je povedal Tepeš.

"Želim nadaljevati s skakalnimi predstavami, ki sem jih dosegal v zadnjem čas. Osredotočil se bom le na skakalne prvine, o rezultatih in uvrstitvah pa še ne razmišljam," pa je pojasnil Pikl.

"Kljub močni odjugi in dežju smo v Kranju opravil celoten progam vadbe po načrtih. V četrtek pa je padla tudi končna odločitev o sestavi ekipe, v kateri se je Kranjcu, Tepešu in Prevcu pridružil Pikl. Glede na izide v zadnjem času smo pri opredelitvi ciljev napravili pol koraka nazaj. Osnovni cilj ostaja 12. mesto enega izmed četverice v skupnem seštevku turneje. Če se bomo temu zelo približali, pa bomo tudi zadovoljni," je načrte predstavil športni direktor reprezentanc Franci Petek.

Zupan je povedal, da se zdravstveno stanje Jerneja Damjana izboljšuje in naj bi se že proti koncu tedna ponovno pojavil na skakalnicah. Avstrijca Andreas Kofler in Thomas Morgenstern sta po Zupanovem mnenju prva favorita za zmago na novoletni turneji, za njima pa Poljak Adam Malysz in Švicar Simon Ammann. Zmago iz minule sezone bo branil Kofler, ki je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala drugi, pred njim je le Morgenstern.