Danes mineva natanko leto dni, odkar je sedemkratni svetovni prvak naznanil, da se po triletnem premoru ponovno vrača v svet Formule ena. Toda na razočaranje mnogih, se njegova vrnitev ni izkazala za uspešno, saj z moštvom Mercedes letos ni dirkal tako, kot se je od njega pričakovalo. Schumacher se letos ni uspel niti enkrat zavihteti na stopničke, v skupnem dirkaškem seštevku pa je končal na zanj sila skromnem devetem mestu.

Da se letos ni izkazal, priznava tudi Schumacher sam, a hkrati trdi, da bo prihodnje leto zanj in za njegovo moštvo sezona mnogo boljša. "Letošnje leto je predstavljalo velik izziv za celotno ekipo in s tega vidika so moja pričakovanja izpolnjena. Žal tega ne morem trditi za rezultate, saj tu nismo izpolnili naših pričakovanj. Za stvari, ki si jih želiš, se je treba trdo boriti in to je bilo že od nekdaj moje življenjsko vodilo. Mercedes, celotna ekipa in jaz se trudimo, da napravimo nekaj izjemnega," je na svoji uradni strani zapisal 41-letnik.

Mercedes v letošnji sezoni ni uspel zmagati niti enkrat, v konstruktorskem prvenstvu pa so dosegli četrto mesto, a Nemec samozavestno zatrjuje, da se bodo v sezoni 2011 borili za zmage. "Sezono smo končali s pozitivnimi občutki in stvari so šle na boljše, tudi s fizičnega vidika leto zame ni bilo pretirano naporno. Vedoč, da napredujemo, lahko v novem letu samozavestno napovem, da se bomo na nekaterih dirkah borili celo za zmago. Prav zaradi tega se že veselim ponovnega dirkanja,“ ostaja pozitiven nekdanji voznik Ferrarija, ki je bil skozi celotno leto pod udarom številnih kritik.