Hamilton je pred nedavnim preživel cel dan v glavni bazi moštva Mclaren Mercedes v Wokingu, kjer je na simulatorju preizkušal svoj bodoči dirkalnik, ki je še vedno v začetnji fazi razvoja. „Veliko je novih zamisli in izboljšav. Po prvi vožnji z dirkalnikom sem zadovoljen. Sistem KERS in zadnja krilca je potrebno še izpopolniti,“ je Britanec v nekaj stavkih zapisal svoje prve vtise na svojem Twitter profilu.

Sistem KERS so moštva lahko prvič uporabila že v sezoni 2009, a letos zaradi zniževanja stroškov, njegova uporaba ni bila dovoljena. Vendar pa se sistem zopet vrača in v prihodnji sezoni ga bo mogoče znova uporabljati.

Medtem ko ima Hamilton kar nekaj izkušenj z uporabo sistema KERS, pa enako ne velja za njegovega moštvenega kolega Jensona Buttna, ki je v sezoni 2009 dirkal za Brawn GP, ekipo, ki te inovativne tehnološke naprave ni uporabljalo. Kljub temu je nekdanji svetovni prvak prepričan, da jim bo KERS, skupaj z odličnim Mercedesovim motorjem, zelo pomagal.

„Še nikoli nisem uporabljal KERS, a naša ekipa ima z njim toliko izkušenj, da bo zagotovo velik plus v borbi proti Ferrariju in Red Bullu,“je prepričan Anglež, ki letos ni dirkal najbolje. podobnega mnenja je tudi Hamiltoni: „Naš KERS je najboljši. Skoraj zagotovo bi nam moral prinesti uspeh,“ je za konec povedal odlični voznik.