Linz - Tilia Olimpija: V zadnjem mesecu dni je Olimpija prikazala precej konstantne predstave, čeprav je bila zasedba Ljubljančanov močno zdesetkana. Po premoru se v moštvo vrača vsaj Matt Higgins, eden vidnejših členov Olimpije v letošnji sezoni. "Zdaj nam na lestvici kaže boljše kot v zadnjih dveh sezonah, zato je še toliko bolj pomembno, da ima trener Järvenpää na voljo čim več igralcev," pravi mladi ljubljanski kapetan Žiga Pance, ki še vedno čuti bolečine v levi roki, zaradi česar prejšnji teden ni nastopal za državno reprezentanco, a bo danes v Linzu stisnil zobe.

Zmaji so črna krila letos ugnali na vseh treh tekmah, vendar je bil takrat Linz v precej slabši formi, kar nakazujejo zadnji dobri rezultati varovancev Kima Collinsa, ki se je na klopi avstrijskih železarjev obdržal zaradi velike podpore vodstva kluba. "Zagotovo nas čaka zelo težka tekma. Naš cilj je jasen, to je zmaga, ki pa jo bomo dosegli le z izjemno zbrano igro. Moramo biti lačni zmage, paziti v obrambi in si ne privoščiti preveč izključitev," je dodal Pance, ki je po slabšem začetku sezone ujel šampionski ritem in v povprečju skorajda že dosega vsaj točko na srečanje.

Kapetan Olimpije je pred nadaljevanjem prvenstva optimist, zagotavlja pa, da je slačilnica državnih viceprvakov v dobri fizični kondiciji: "Res je, da nas čaka naporen ritem, a bo za vsa moštva enako. Veliko vlogo bo pri pripravi na tekme odigrala tudi mentalna pripravljenost."

Alba Volan - Acroni Jesenice: "Tik pred premorom smo na tekmi s KAC predvsem sebi dokazali, da lahko igramo tudi proti najboljšim ekipam v ligi. Danes nas čaka naporen in dolg dan, od naše ekipe pa pričakujem predvsem borbenost in agresivnost. V tem primeru se lahko nadejamo izredno pomembnih točk, saj je Alba naš neposredni tekmec za končnico," pravi jeseniški trener Heikki Mälkiä, ki ima v slačilnici slovenskih prvakov veliko zaupanje.

Jeseničani so v letošnji sezoni trikrat igrali z Madžari in jih premagali le v gosteh, zato so današnje točke še toliko bolj pomembne zaradi medsebojnega izkupička. "Enotedenske priprave smo podredili napornemu ritmu. Zdaj je pravi čas, da popravimo vtis z zadnjih nekaj tekem in nadomestimo zamujeno," je odločno dejal gorenjski kapetan Tomo Hafner.