Hokejiste Los Angelesa že v soboto čaka obračun z Minnesoto. Kralji so z eno tekmo manj na drugem mestu v pacifiški skupini, imajo dve točki manj od vodilnega Dallasa ter pet točk manj od vodilnega moštva zahodne konference Detroita.

Devetnajstletni Kyle Clifford je kraljem v 13. minuti priigral vodstvo s prvencem v ligi NHL. V drugi tretjini nobena ploščica ni našla poti v mrežo. Drugi zadetek na tekmi je sledil šele v 46. minuti, ko je ob igralcu več enajsti gol v sezoni dosegel Kopitar, ki je na 26 tekmah dosegel 25 točk. Poraz je tri minute pred koncem ob številčni premoči ublažil Olli Jokinen. Kingsi so zmagali tretjič zapored, potem ko so izgubili sedem od osmih tekem. Jonathan Quick je zaustavil 26 strelov, gostujoči vratar Mika Kiprusoff pa 30.

Kralji iz Los Angelesa so po daljši krizi očitno spet na starih tirnicah, nova zmaga pa je sledila po dvoboju z vodilnim moštvom zahodnega dela Detroitom, ko je podaljšek odločil prav Hrušičan. "Vedeli smo, da nas čaka pravi izziv in smo želeli videti, kako bomo odgovorili po štirih dnevih premora. Mogoče smo bili na začetku v prvih nekaj minutah nekoliko zarjaveli, vendar pa smo se že hitro vsi spravili v pogon in lahko povem le še, da smo bili oster nasprotnik celih 60 minut," je povedal slovenski hokejski reprezentant.

"To je bil precej 'grd' gol, vendar pa je vseeno dober občutek, ko zabiješ svojega prvega," je povedal Clifford, ki so mu gol priznali, čeprav je bil dosežen z drsalko. Clifford se je pošalil, da bo plošček poslal domov staršem: "Zelo poceni božično darilo."

Izidi preostalih tekem: Boston Bruins - New York Islanders 5:2, Buffalo Sabres - San Jose Sharks 6:3, Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 1:4, Washington Capitals - Florida Panthers 0:3, Ottawa Senators - New York Rangers 3:5, St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 4:1, Phoenix Coyotes - Minnesota Wild 2:3.