Pri domačih se je izkazal Aleksej Kovalev, ki je z golom v prvi tretjini dosegel jubilejno 1000. točko v ligi NHL. Tekmo pa je odločil Jason Spezza, ki je gol za 3:2 dosegel v 52. minuti. Gostje so nekaj sekund pred koncem sicer dosegli izenačujoči zadetek, ki pa ga je sodnik zaradi visoke palice strelca Ryana Smytha razveljavil. Kopitar je v 20 tekmah dosegel sedem golov in 13 podaj. Njegovo moštvo pa je s 13 zmagami in sedmimi porazi s 26 točkami na drugem mestu zahodne konference NHL.

Steven Stamkos, prvi strelec lige, je z 20. golom še povečal naskok pred zasledovalci. Za Florido je na tekmi z Bostonom dosegel enega od treh golov v drugi tretjini, kar je bilo na koncu dovolj za zmago s 3:1. Columbus je dosegel četrto zaporedno zmago, tokrat je padel Nashville, vratar Steve Mason pa je s 27 obrambami prvič v sezoni ostal nepremagan.

V New Jerseyju je domače moštvo, ki si deli predzadnje mesto v ligi, presenetilo vodilno ekipo Washingtona. Zmaga je bila prepričljiva, saj so vragi tekmecem nasuli kar pet golov. Johan Hedberg - to je bil zanj jubilejni 300. dvoboj v NHL - je kot zamenjava za poškodovanega Martina Brodeurja s 30 obrambami 15. v karieri ostal nepremagan, Jason Arnott je dosegel dva gola, zadel pa je tudi novinec Mattias Tedenby. Washington je izgubil tretjič zapored, tako da zdaj ni več sam na prvem mestu lestvice. Pri 30 točkah ga je ujela Philadelphia, ki je premagala Montreal. James van Riemsdyk je svoj prvi gol v sezoni dosegel v pravem trenutku in v zadnji tretjini odločil zmagovalca.