Deset zmag v srednjeevropski ligi, dve zmagi v slovenskem pokalu in dve zmagi v skupini C lige prvakov, to je bilanca slovenskih prvakov, ki v sezoni še niso izgubili, skupno so oddali le pet nizov. Če prištejemo še uvrstitev na lanski zaključni turnir, so to rezultati, ki jih morajo spoštovati vsi. V Olympiacosu kakovost tekmecev odkrito priznavajo, zavedajo se, da jih čaka izredno težka naloga. A kot prihajajo novice iz Grčije, računajo, da bodo ob pomoči navijačev vendarle premagali Slovence. Optimizem jim vlivajo rezultati v državnem prvenstvu, v katerem so po uvodnih treh porazih trikrat zmagali. Dobili pa so tudi zadnjo tekmo lige prvakov, v domači dvorani so s 3:2 ugnali Jastrzebski, pred tem so z 0:3 izgubili v Budvi.

"Počasi prihajajo k sebi, počasi se uigravajo. A gotovo so slabši, kot so bili v lanski sezoni. Pozna se jim odhod Ivana Miljkovića, takega igralca ne morejo nadomestiti. Ogledal sem si obe njihovi tekmi v ligi prvakov, niso me posebej navdušili. Tudi navijači niso tako številni in glasni, kot so bili nekoč. Menim, da imamo realne možnosti, da se tudi iz Pireja vrnemo z zmago," je kot vedno optimist organizator blejske igre Dejan Vinčić.

Slovenski prvaki bodo lahko v Pireju povsem sproščeni. Po zmagah nad Poljaki in Budvansko rivijero uspeh ni nujen, toda vsi bi radi nadaljevali zmagoviti niz. Zmaga v Pireju bi jim že po polovici tekmovanja široko odprla vrata za napredovanje, devet točk bi za uvrstitev v izločilne boje skoraj moralo zadostovati.

"Nič ni še zanelsjivega. Odigrali smo šele dve tekmi, čakajo nas še štirje dvoboji. Ni še čas za kakšno evforijo. Zaenkrat razmišljamo le o tem, kako priti do zmage v Pireju. Olympiacos je odlična ekipa, paziti se bomo morali njihovega servisa, zelo dobri pa so tudi v napadu. Verjamem pa, da bomo za vse našli protiorožje," se trener ACH Volleyja Igor Kolaković zaveda, da pot do nove zmage ne bo brez ovir.