ACH Volley - Budvanska Rivijera 3:0 (21,19,16)

Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo svoj zmagoviti niz. Črnogorske prvake so z odlično igro praktično v vseh elementih igre povsem nadigrali, tako da je lahko skoraj polna dvorana v Stožicah uživala v njihovih mojstrovinah. Črnogorci so večji del tekme le opazovali izvrstno predstavo tekmecev in se čudili, kako ne morejo prebiti njihovega bloka, kako ne morejo uspešno sprejemati servisov in braniti napadalnih udarcev. Na začetkih nizov so sicer še bili nekako enakovredni, toda v času, ko so se nizi lomili, so bili brez kakršnih koli možnosti.

Domači odbojkarji, ki niso imeli velikokrat možnost, da igrajo pred takim številom gledalcev (enako velja za večino evropskih klubov in seveda tudi za ekipo iz Budve), so nekaj nervoze kazali le na začetku tekme. Toda tudi takrat so ves čas vodili, odlepiti pa se niso mogli. Gostje so prvič povedli pri izidu 13:12, a to je očitno razjezilo slovenske prvake, ki so z dvema blokoma Matevža Kamnika (prav danes je praznoval 23. rojstni dan) spet prišli do vodstva, ob drugem tehničnem odmoru vodili so vodili s 16:14. Alen Šket je z odličnimi napadalnimi akcijami poskrbel, da je prednost narasla na pet točk (22:17), kar je bila napoved vodstva Blejcev z 1:0. Čeprav so se ob koncu nekoliko preveč sprostili in dovolili tekmecem, da se približajo na dve točki zaostanka, pa so imeli reči trdno v rokah in Kamnik je z novim blokom končal prvo dejanje stožiške odbojkarske pravljice.

Dvomov o zmagovalcu ni bilo tudi v drugem nizu. Blejci so že ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:5, po nekaj trenutkih krize (8:8) pa so se hitro vrnili na stare tirnice. Odličen blok, razigrana Šket in Vid Jakopin, domiselna igra podajalca Dejana Vinčiča in zanesljiva predstava libera Daniela Lewisa so razlogi, da je bilo že ob drugem tehničnem odmoru 16:11, malo pozneje pa še 21:14, take prednosti pa Blejci ne zapravljajo.

Ob taki igri je bilo tudi nemogoče pričakovati, da bi se Črnogorci lahko vrnili v igro. Še posebno, ker so domači že ob prvem tehničnem odmoru tretjega niza vodili z 8:5. A ekipa iz Budve se ni predajala, izenačila na 8:8 ter 9:9, toda neverjeten blok domačih je spet dal krila tudi za igro v napadu. Ko je na servis prišel kapetan Andrej Flajs, je prednost le še naraščala, za to sta zaslužna tudi dva asa. Ko je bilo na semaforju 20:12, je dvorana že lahko začela slaviti.

V naslednjem krogu bodo Blejci čez 14 dni gostovali pri Olympiacosu, ki je v drugi tekmi skupine C danes v Pireju s 3:2 (26, 22, -23, -17, 13) premagal poljske podprvake .

Lestvica:

ACH Volley 2 2 0 6:1 6

Budvanska riviera 2 1 1 3:3 3

Olympiacos 2 1 1 3:5 2

Jastrzebski Wegiel 2 0 2 3:6 1